Site icon

Knivbevæbnet mand trængte ind på Irans ambassade

En 32-årig iransk mand blev fredag morgen anholdt, efter han trængte ind på den iranske ambassade i København. Den danske ambassadør til Iran er blevet indkaldt til samtale af den iranske regering.

Foto: denmark.mfa.gov.ir

En 32-årig iransk mand er anholdt, efter at han fredag morgen trængte ind på den iranske ambassade bevæbnet med en kniv.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden trængte ind på ambassadens grund, men han nåede ikke ind i bygningen. Han blev stoppet af en medarbejder på ambassaden.

Den 32-årige er sigtet for to tilfælde af hærværk, grov vold og straffelovens paragraf 114 a nr. 2, der handler om forbrydelser mod blandt andet diplomater.

Sigtelsen viser, at der efter politiets opfattelse ikke var tale om en terrorhandling.

Paragraf 114 a handler om forbrydelser, der ikke er omfattet af terrorparagraffen – paragraf 114 – men den åbner samtidig op for, at straffen for en forbrydelse kan stige til det dobbelte af den normale strafferamme.

Politiet oplyser ikke, noget om mandens mulige motiv til at trænge ind på ambassadegrunden.

Der har i de seneste tre uger været protester og demonstrationer mod det iranske styre rundtom i verden.

Protesterne blev udløst, da den unge kvinde Masha Amini døde, efter at hun var blevet anholdt i Teheran for ikke at dække sit hår tilstrækkeligt med et tørklæde.

Den 22-årige kvinde døde tre dage efter, at hun var blevet tilbageholdt af det såkaldt moralpoliti.

Iranske myndigheder har tidligere udtalt, at hun led af en hjertefejl. Det er blevet afvist af hendes familie, som mener, at hun døde som følge af vold fra moralpolitiets side.

Dansk ambassadør til Iran er blevet kaldt til samtale efter knivangreb

Fredag aften oplyser den iranske tv-kanal Al-Alam ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den danske ambassadør til Iran er blevet indkaldt til samtale af den iranske regering efter episoden.

Det sker efter, at en mand, tidligere fredag, trængte ind på den iranske ambassade i København, bevæbnet med en kniv.

Irans udenrigsministerium kritiserer ifølge Reuters, hvordan Danmark har håndteret hændelsen.

– Det er beklageligt, at der kan ske sådan et angreb i Europas hjerte, imod en kvinde og en ambassadør som har diplomatisk immunitet, og at politiet ikke dukkede op i tide, lyder det.

Hændelsen har ført til, at Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har skærpet sikkerheden omkring ambassaden.

Det forventes, at den 32-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag. Tidspunktet er ukendt.

/ritzau/

Exit mobile version