Site icon

Marokko slår Portugal og skriver afrikansk VM-historie

Marokko er som det første afrikanske landshold nogensinde klar til semifinalen efter 1-0-sejr over Portugal.

Foto: AA

Marokko skrev lørdag fodboldhistorie, da holdet slog Portugal og spillede sig i semifinalen ved VM i Qatar.

Sejren på 1-0 i kvartfinalen betyder, at Marokko som det første afrikanske hold i VM-historien er blandt de fire sidste deltagere.

Youssef En Nesyri blev matchvinder, da han kort før pausen pandede Marokko i front. Derfra trykkede Portugal på, men det lykkedes nordafrikanerne at overleve et opskruet portugisisk pres.

I tillægstiden var Marokko endda i undertal, efter at Walid Cheddira fik to advarsler inden for et par minutter og blev udvist.

Portugals favoritter startede bedst og kom til flere pæne muligheder, før marokkanerne begyndte at true den anden vej.

Med hårdhed i duellerne og sikkert pasningsspil tiltvang Marokko sig efter en halv time et lille overtag, og det var derfor ikke helt overraskende, at holdet tog føringen fem minutter før pausen.

Her blev bolden lagt i en bue ind foran Portugals mål, hvor Youssef En Nesyri sprang højt og pandede Marokko på 1-0.

Angriberen fik taget et perfekt tilløb og oversprang sin oppasser Ruben Dias, mens målmand Diogo Costa fik placeret sig skidt.

De sidste minutter frem mod pausen trykkede Portugal på, og Bruno Fernandes var tæt på at udligne med et lumsk og dykkende skud fra en spids vinkel, men portugiseren måtte se sit forsøg ramme overliggeren.

To gange appellerede Portugal-spillerne også for straffespark, og da dommeren afviste dem, blev han omringet efter afslutningen på første halvleg.

Cristiano Ronaldo startede for anden gang på bænken, men efter pausen blev den klubløse profil sendt på banen i en offensiv satsning af landstræner Fernando Santos.

Foto: AA

Det var Ronaldos 196. optræden i Portugal-trøjen, hvilket betyder, at han tangerer rekorden for mandlige spillere med flest landskampe i verden.

Marokko blev presset i bund, men kun få gange fik portugiserne skabt de helt store chancer.

Den bedste mulighed havde João Félix, men målmand Bono fik vippet bolden over målet til hjørnespark.

I tillægstiden på otte minutter havde Ronaldo også en pæn chance på et kontraangreb, men han blev presset og skudforsøget sad lige på Marokkos keeper.

Indskiftede Walid Cheddira bragte sine i forvejen pressede holdkammerater i yderligere problemer, da han to gange i tillægstiden fik en advarsel og derfor blev udvist.

Trods en mand i undertal var Zakaria Aboukhlal tæt på at øge til 2-0 på en friløber, men hans skudforsøg var for svagt.

Med et minut tilbage fik Pepe Portugals sidste chance, men et hovedstød fra kort afstand røg forbi mål.

I semifinalen skal Marokko op imod enten England eller de regerende verdensmestre fra Frankrig.

/ritzau/

Exit mobile version