Site icon

Argentina bliver verdensmester

Argentina er verdensmester for tredje gang i historien efter sejr mod den sidste verdensmester Frankrig efter straffesparkskonkurrence.

Af Danturk.com

I 2022 FIFA World Cup i Qatar mødtes søndag aften Frankrig og Argentina, som havde to mesterskaber hver, på Lusail Stadium for det tredje mesterskab.

Det var en af de mest underholdende og nervepirrende finaler i historien.

Øjnene var uden tvivl rettet mod Messi og Mbeppe i kampen mellem Frankrig, den sidste verdensmester, og Argentina, som var nået til finalen i VM for 6. gang.

Den ordinære tid i den spændende kamp endte med uafgjort 2-2, og overtiden endte med uafgjort 3-3. Argentina vandt VM i 2022 ved at slå Frankrig i straffesparkskonkurrence.

Lionel Messi scorede fra straffesparkspletten i det 21. minut og i det 36. minut lavede DI Maria stillingen 2-0. Første halvleg endte med Argentinas 2-0-føring.

I det 79. minut reducerede Frankrig til 2-1 med Kylian Mbappes straffesparkmål og udlignede igen Mbappe til 2-2 i det 80. minut.

Flere mål blev der ikke scoret i den ordinære spilletid og ordinære tid endte 2-2. Den nu højdramatiske finale skulle ud i en halv times forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid scorede Messi i det 109. minut det idet 117. minut scorede Mbappe endnu et mål fra straffespark.

Efter 3-3 i den forlængede spilletid vandt Argentina i den efterfølgende straffesparkskonkurrence 4-2.

Straffespark: Messi, Dybala, Paredes, Montial (Argentina) / Mbappe, Kolo Muani (Frankrig)

Mistet af Coman og Tchouameni (Frankrig)

Argentina startede skidt i første runde af FIFA 2022 World Cup i Qatar, hvor de tabte de 2-1 til Saudi-Arabien.

Den gyldne bold til Messi og den gyldne støvle til Mbappe

Det 35-årige fodboldikon, Leonel Messi blev kåret som VM’s bedste spiller efter sejren mod Frankrig i VM-finalen. Og den 23-årige fransk stjerne, Kylian Mbappe, fik også prisen for den gyldne støvle.

Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), der stod for udnævnelsen.

Kylian Mbappe og Lionel Messi, der skilte sig ud med deres mål i VM 2022, kæmpede om toppen af ​​listen. Med 8 mål blev Mbappe topscorer og modtog den gyldne støvle. Derudover skrev Mbappe historie ved at score hattrick i VM-finalen. Messi havde 7 mål.

Argentinas 21-årige midtbanespiller Enzao Fernandez blev kåret som verdens bedste unge spiller, mens Argentinas målmand Emiliano Martine blev kåret som turneringens bedste målmand og modtog den gyldne handske.

Argentina er verdensmester for tredje gang

Efter at have tabt det første FIFA World Cup afholdt i 1930 i finalen, vandt Argentina de to sidste kampe, de spillede i 1978 og 1986.

Messi slog rekorden og skrev historie

Argentinas anfører, Lionel Messi, slog rekorder, efter han blev den spiller med flest kampe i VM.

Han blev den første spiller til at score i hver kvalifikationsrunde af VM. Lionel Messi er blandt de spillere, der har scoret flest straffemål i en turnering i VM-historien. Han blev også ejer af titlen på den spiller, der scorede flest mål med 13 mål og 8 assists.

Med et mål scoret i Kroatien-kampen spillet i semifinalerne, overgik Messi Gabriel Batistuta til at nå 13 mål og blev VM-topscorer i det argentinske landsholds historie.

Med 13 mål i VM overgik Messi den brasilianske legende Pele og blev topscorer.