Site icon

Finlands udenrigsminister: Vi har ikke modtaget en opdateret udleveringsliste fra Tyrkiet

Den finske udenrigsminister Pekka Haavisto hævder, at de ikke har modtaget en opdateret liste over ‘terrorister’ fra Tyrkiet.

Finlands udenrigsminister Pekka Haavisto – Foto: AA

Danturk.com

Ifølge Euronews hævder den finske udenrigsminister Pekka Haavisto, at Tyrkiet ikke har sendt dem en opdateret udleveringsliste om NATO-medlemskab.

I en kommentar til Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogans erklæring om, at de ikke udleverede omkring 130 terrorister til Tyrkiet, sagde Haavisto, at det var relateret til en demonstration, hvor demonstranter hængte en dukke af præsident Erdogan i Stockholm.

– Dette var helt sikkert en reaktion på begivenhederne i de sidste par dage, sagde Haavisto til finsk radio Yle.

– Vi sagde (Sveriges og Finlands NATO-medlemskab, red.), at for at dette kan komme igennem parlamentet, skal man først og fremmest udlevere mere end 100 til 130 terrorister til os. Vi gav også udleveringslisterne. Det kunne de desværre ikke, sagde Erdogan søndag.

“F-16-aftale kan opmuntre Tyrkiet”

Haavisto erklærede, at F-16-aftalen, der forventes at blive indgået mellem Tyrkiet og USA, vil spille en rolle i løsningen af NATO-medlemskabsproblemet.

– Hvis denne aftale realiseres, tror jeg, at den kan være en del af afbindingen af knuden, sagde Haavisto.

F-16-salget “kunne være et incitament for Tyrkiet til at ratificere Finland og Sverige som NATO-medlemmer.”

Den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavusoglu sagde om købet af F-16-fly fra USA, at forhandlingerne fortsætter i den amerikanske kongres, processen skrider positivt frem.

Tyrkiet har endnu ikke givet sin godkendelse til Sverige og Finland, som ansøgte om NATO-medlemskab sidste år.

Kilder: tr.euronews.com

Exit mobile version