Site icon

FCK tangerer rekord og fuldender perfekt søndag

FCK slog OB med 7-0 efter to røde kort til OB. Det var en tangering af historiens største superligasejr.

FC København-fans skal grave dybt for at finde noget at være utilfreds over denne søndag aften.

FCK’s værste konkurrent i toppen, FC Nordsjælland, smed tre vitale point i Silkeborg, ærkerivalen Brøndby tabte overraskende i Lyngby, og selv satte FCK prikken over i’et med en rekordsejr i Parken.

Udeholdet fra OB blev sendt hjem til Fyn med resultatet 7-0, hvilket er en tangering af historiens største superligasejr.

Med til historien hører dog, at OB spillede med ti mand i mere end en time, og i den sidste halve time var reduceret til ni spillere.

FCK brugte den knusende sejr til at få ligaens bedste målscore og avancerede dermed til Superligaens andenplads, kun tre point efter førerholdet, FCN.

Kampens mest afgørende detalje faldt efter knap en halv time og kom fra en OB’er.

På kanten af feltet gled den 19-årige Aske Adelgaard og kom til at baske til bolden med hånden. Dommer Morten Krogh dømte prompte straffespark, og efter at have konsulteret VAR gav han som følgestraf Adelgaard rødt kort for at have frarøvet FCK en åben målchance.

En hård skæbne for OB, der ellers havde bidt fint fra sig i kampens åbning, selv om FCK ved Denis Vavro og Rasmus Falk havde haft de to største chancer, som keeper Hans Christian Bernat heroisk tog sig af.

Den unge målmand kunne dog ikke gøre noget ved straffesparket, som FCK’s nye portugiser, Diogo Goncalves, sikkert sendte i mål. Det var hans første officielle scoring for FCK.

Kort efter var han også tæt på at score i åbent spil, da han bragede et forsøg på trekantsammenføjningen, der blev sat i vibration.

I stedet var det den målflittige arbejdsmand Lukas Lerager, der inden pausen fordoblede føringen, da han sendte en ripost i nettaget efter et forsøg fra Mohamed Daramy.

I anden halvleg gik det stærkt, og efter godt ti minutter var 2-0 blevet til 5-0.

Daramy scorede fra klos hold efter to minutter, før Rasmus Falk scorede efter en afretning. Siden fik Hakon Haraldsson scoret sit første forårsmål efter Daramys forarbejde.

Det mindede om en nedslagtning, og fynboerne kunne frygte det værste, da Mihajlo Ivancevic efter en time fik sit andet gule kort og dermed rødt.

Rekorden for største superligasejr er som før omtalt på syv mål, og den havde FCK pludselig inden for rækkevidde.

Mange udskiftninger medvirkede dog til, at FCK i en periode mistede lidt flow i angrebsspillet.

De tilbageværende OB-spillere fightede deres ypperste for at holde scoringerne nede, og i den anden ende gjorde de fynske fans det samme. De stoppede aldrig med at råbe “Odense”.

De kunne dog ikke forhindre, at sejren voksede i de sidste ti minutter. Først headede Lerager bolden ind til 6-0, før Daramy knaldede bolden i hjørnet til 7-0. Med to mål og to assister var han kampens helt store spiller.

Det var FCK’s sjette ligasejr i træk, og med den ubesejrede træner, Jacob Neestrup, har holdet for alvor sat kurs mod DM-guldet.