Tyrkiet er klar til EM i fodbold

Tyrkiet sikrede sig søndag billet til næste sommers fodbold-EM i Tyskland.
Tyrkiske spillere jubler under søndagens sejr på 4-0 over Letland. Foto: AA

Af Danturk.com

Det tyrkiske fodboldlandshold sikrede sig søndag en billet til EM for 6. gang efter de vandt 4-0 over Letland i EM-kvalifikationen.

I kampen, der blev spillet på Konya Kommune Stadium, scorede Yunus Akgün de vindende mål i det 58. minut, Cenk Tosun i det 83. minut og 90+2. minut og Kerem Aktürkoğlu i det 87. minut.

Med dette resultat øgede landsholdet, der fik sin 5. sejr i gruppen, sine point til 16 og sikrede sig at få billetten til EURO 2024, som Tyskland er vært for, inden de sidste kampe.

Tyrkiet møder Wales på udebane den 21. november i deres 8. og sidste kamp i gruppe D.

Tyrkiet er i EM for 6. gang

Det tyrkiske fodboldlandshold vil deltage EM for 6. gang.

Landsholdet debuterede i 1996 i europæisk fodbolds vigtigste begivenhed på landsholdsniveau.

Tyrkerne sagde farvel til EURO 1996, der blev afholdt i England i gruppespillet uden at score et mål og uden at få et point.

Det lykkedes Tyrkiet at spille sig i kvartfinalen i EURO 2000.

I turneringen arrangeret i fællesskab af Holland og Belgien kom Tyrkiet ud af gruppen med 4 point og tabte til Portugal i kvartfinalen.

Det tyrkiske landshold opnåede sin største succes i mesterskabets historie i 2008.

Landsholdet, der spillede i semifinalen i EURO 2008 organiseret i Schweiz og Østrig, viste en uforglemmelig præstation på trods af de tabte til Tyskland i en meget omstridt kamp.

Landsholdet sagde farvel til EURO 2016 og EURO 2020 i gruppespillet og var langt under forventningerne.

Den italienske træner Vincenzo Montella skrev historie

Vincenzo Montella blev den første udenlandske træner, der førte fodboldlandsholdet til EM.

Landsholdet kvalificerede sig til turneringen under ledelse af Fatih Terim i EURO 1996, 2008 og 2016, Mustafa Denizli i EURO 2000 og Şenol Güneş i EURO 2020.