Site icon

Tyrkisk storværft købte det norske værft Havyard Leirvik

Det tyrkiske storskibsværft Tersan har købt det norske skibværft Havyard Leirvik.

Foto: AA

Af Danturk.com

Et af Tyrkiets storskibsværft, Tersan, har købt det norske skibsværftskoncern, Havyard Leirvik, for at styrke sin position i Europa.

Det skriver flere norske og tyrkiske medier.

Eqva ASA har indgået en aftale om at sælge sit værft Havyard Leirvik, hvilket bekræfter virksomhedens strategiske retning og ambition om at blive et industrielt investeringsselskab noteret på Oslo Børs.

Handlen gennemføres ved salg af 100 % af Eqvas aktier i Havyard Leirvik Holding AS, som omfatter datterselskaberne Havyard Leirvik AS og Havyard Leirvik Eiendom AS.

– Vi er overbeviste om, at Tersan bliver en stærk ny ejer af Havyard Leirvik med en klar strategisk interesse i at fortsætte sin stolte industrielle tradition, siger Eqva-formand Even Matre Ellingsen.

Han peger på, at Tersan er en førende spiller med solid ekspertise og et stort kundenetværk.

For Eqva er det vigtigt, at vi overlader værftet på gode hænder, siger Matre Ellingsen, bestyrelsesformand i Eqva.

Havyard er et af Norges ældste skibsværfter og havde bygget skibe nær Bergen siden 1918, men som et mellemstort værft kæmpede det for at konkurrere i de senere år. Havyard har de seneste år udelukkende været reparationsværft.

Administrerende direktør i Havyard Leirvik, Tor Leif Mongstad, er opsat på opkøbet og ser frem til at blive en del af Tersan Shipyard.

– Det er en velrenommeret virksomhed med en god status i internationale shipping- og maritime kredse og med en klar ambition om yderligere at styrke sin position i Nordeuropa med Havyard Leirvik som springbræt, siger han.

Ud over Havyard Leirvik køber det tyrkiske værft Tersan også Havyard Leirvik Eiendom. Den kontante del af handlen er udgør 30 million norske kroner (2,7 millioner US dollar).

Tersan fremhæver, at de tidligere havde arbejdet med Havyard på individuelle projekter. Gennem opkøbet ønsker de at styrke deres position i Europa, øge produktionskapaciteten.

Med to værfter rapporterer Tersan, at det er en af de største skibsbyggere og reparationsfaciliteter i Tyrkiet.

– Vi tror på, at købet vil være et stærkt skridt fremad for virksomheden, siger Ahmet T. Paksu, der sidder i bestyrelsen for Tersan Shipyard.

Tersan beskæftiger ca. 4.200 mennesker på selskabets to skibsværfter i Tuzla, Istanbul og i Yalova og har bygget mere end 100 skibe. Tersan færdiggør mellem 8 og 10 nye skibe hvert år, hvortil kommer en omfattende reparationsaktivitet.

Exit mobile version