Site icon

Tyrkiet startede EURO 2024 med en sejr

Tyrkiet åbnede EM med en sejr på 3-1 over Georgien for første gang i sin historie. Målene, der sikrede sejren for det tyrkiske hold, blev scoret af Mert Müldür, den 19-årige Real Madrid-spiller Arda Güler og Kerem Aktürkoglu.
Foto: AA

Af Danturk.com

I den første kamp i EURO 2024’s Gruppe F, besejrede det tyrkiske fodboldlandshold Georgien 3-1, og åbnede EM med en sejr for første gang i sin historie.

I kampen, hvor første halvleg endte 1-1, kom målene, der sikrede sejr for det tyrkiske hold, fra Mert Müldür, Arda Güler og Kerem Aktürkoğlu.

Georges Mikautadze scorede EM-debutanten Georgiens første mål.

Tyrkiske fans gav stor støtte til det tyrkiske fodboldlandshold i deres første kamp i EURO 2024.

Omkring 50.000 tyrkiske fans var på BVB Dortmund Stadion, hvor der er tilskuerkapacitet til 62.000 pladser. Fansene støttede landsholdet gennem hele kampen med deres tilråb.

Tyrkiet deltager i europamesterskabet for 6. gang. I de tidligere fem europamesterskaber, som de deltog i, tabte de deres åbningskampe, men denne gang startede de med point og sejr.

I deres åbningskampe tidligere har Tyrkiet tabt 1-0 til Kroatien i EURO 96, 2-1 til Italien i EURO 2000, 2-0 til Portugal i EURO 2008, 1-0 til Kroatien i EURO 2016 og 3-0 til Italien i EURO 2020.

Den 19-årige Real Madrid-spiller Arda Güler blev afgørende i Tyrkiets EM-sejr over debutanten Georgien. -Foto: AA

Den 19-årige Real Madrid-spiller Arda Güler slog rekorden som den yngste spiller, der har scoret i sin første kamp i Europamesterskabets historie.

Arda Güler spillede generelt en stor kamp og kronede præstationen med et drømmemål til 2-1 i det 65. minut.

Ifølge fodboldeksperter er Arda Güler formentlig en kommende superstjerne i international fodbold.

Desuden blev Arda Güler også kåret til kampens spiller.

Tyrkiet skal møde Portugal i deres anden gruppekamp lørdag den 22. juni i Dortmund.

Exit mobile version