Tyrkiet sagde farvel til EURO 2024 i kvartfinalen

Tyrkiet tabte 2-1 til Holland lørdag i EM-kvartfinalen og måtte dermed forlade turneringen. Holland skal møde England i semifinalen ved EM.
Foto: AA

Af Danturk.com

Holland og Tyrkiet kæmpede sent lørdag aften om den sidste plads i semifinalerne og kampen endte med 2-1 til Holland.

Nu er det slut for tyrkerne og de skal rejse trist hjem. Men der var spænding og masser af underholdning i kampen mellem Tyrkiet og Holland.

I den nervepirrende kamp, der blev spillet på Berlin Olympia stadion, var det hollandske fodboldlandshold længe bagud 0-1 mod Tyrkiet. Det var forsvarsspilleren Samet Akaydin bragte det tyrkiske landshold foran med 1-0 mod Holland.

Samet headede Tyrkiet foran efter et indlæg fra Real Madrid spilleren Arda Güler i kampens 35. minut. Det var første gang Samet scorede i sin 10. kamp for landsholdet.

Tyrkerne har forsøgt at styre kampen, men på to sene mål på ganske kort tid i anden halvleg blev kampen vendt på hovedet.

Efter 70 minutter fik Holland i stedet udlignet til 1-1.

Forsvarsspilleren Stefan de Vrij steg højt til vejrs og headede bolden i nettet.

Fem minutter senere scorede Holland igen, og det blev registreret som et selvmål af Mert Müldür, der hårdt presset af Cody Gakpo skovlede bolden i eget net. Dermed mistede Tyrkiet chancen for at nå semifinalen og Holland endte med at vinde EM-kvartfinalen.

Holland møder England

Foto: AA

Efter en 2-1-sejr over Tyrkiet er Holland klar til semifinalen ved EM. Hollænderne skal nu møde England.

Semifinalekampen mellem Holland og England spilles onsdag den 10. juli i Dortmund.

Tyrkiet mistede chancen for at nå semifinalen for anden gang

LÆS:  Dyr i mitologi og national symbolik

Det tyrkiske landshold missede chancen for at nå semifinalen for anden gang i sin sjette deltagelse i EM.

I EURO 2008 nåede Tyrkiet semifinalen efter en stor præstation. Tyrkiet tabte 3-2 til Tyskland og opnåede dermed sin bedste præstation i EM-historien.

Stor skuffelse blandt de tyrkiske spillere

Foto: AA

Efter kampen var der stor skuffelse blandt de tyrkiske spillere. Kaptajn Hakan Calhanoglu og flere andre spillere kunne ikke holde tårerne tilbage.

Foto: AA

Stor jubel på Berlin Olympiastadion

Kampen mellem Holland og Tyrkiet blev spillet for fulde tribuner. På Berlin Olympiastadion, der har en kapacitet på 71.000, var størstedelen af tribunerne fyldt med tyrkiske fans. De tyrkiske fans i rødt og hvidt og med flag støttede landsholdet massivt fra tribunerne.

Kilder: Haber.dk, Anadolu Ajansi, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *