Site icon

Beskæftigelsen er fortsat stærk: 700 flere i arbejde

Beskæftigelsen er vokset 10 af de seneste 12 måneder. 31.100 flere er kommet i arbejde det seneste år.
Stadig flere tager på arbejde hver morgen. Nu er der 3.022.500 lønmodtagere, melder Danmarks Statistik. (Foto: Haber.dk Arkivfoto)

Den danske beskæftigelse ser ud til at være svær at få ud af kurs og fortsætter med at sætte rekorder.

Danmarks Statistik har fredag opgjort antallet af lønmodtagere i maj til 3.022.500 personer. Det er 700 flere end måneden forinden og det højeste niveau nogensinde.

Dermed har beskæftigelsen været stigende i 10 af de 12 seneste måneder. Og hen over det seneste år er 31.100 flere kommet i arbejde.

Det er hovedsageligt den private sektor, der trækker læsset med en tilvækst på 27.740 lønmodtagere, mens der er kommet 3323 flere ansatte i det offentlige.

Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, noterer sig, at beskæftigelsen tilsyneladende har været immun over for inflation, rentestigninger og økonomisk usikkerhed.

Og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at det stopper lige foreløbigt.

– Endnu mere friske tal viser en fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft. I juni blev der slået mere end 24.000 nye stillingsopslag op, hvilket er det sjettehøjeste antal nye opslag i en juni måned siden 2004. Det vidner om et fortsat stærkt arbejdsmarked, skriver han i en kommentar.

Samme opfattelse deler Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri:

– Den længe ventede tilbagegang i beskæftigelsen er udeblevet, og den kommer heller ikke.

– Jeg forventer, at beskæftigelsen vil være svagt stigende over det næste halvandet år. Beskæftigelsesvæksten vil dog aftage i forhold til se seneste års vilde ridt på jobmarkedet, vurderer han.

Tal fra Dansk Erhverv viser, at det er udlændinge, der har stået bag 75 procent af jobvæksten det seneste år.

Derfor tror seniorøkonom Kristian Skriver også, at det vil være udlandet, der skal sikre, at beskæftigelsen fortsat kan vokse.

/ritzau/

Exit mobile version