Site icon

FCK sikrer sig godt udgangspunkt i UEFA Conference League

Solid 2-0 sejr i Parken giver FC København et stærkt udgangspunkt før returkampen i UEFA Conference League-kvalifikationen.

Af Pelle johansen

I den tredje og afgørende kvalifikationskamp før gruppespillet i UEFA Conference League tog FC København imod det skotske hold Kilmarnock.

Kilmarnock, der aldrig har deltaget i et europæisk gruppespil, blev set som en overkommelig modstander for københavnerne, trods skader til profiler som Thomas Delaney.

FCK dominerede store dele af første halvleg og skabte flere chancer, især i de første 20 minutter. Men trods spilovertaget lykkedes det ikke at få bolden i nettet.

Skotterne havde også få tilbud i de første 45 minutter, hvor FCK-keeper Nathan Thrott kun én gang måtte i aktion efter et frisparksindlæg.

I det 39. minut måtte Birger Meling udgå med en skade, hvilket gav nyindkøbte Gabriel Pareira chancen for debut. Anden halvleg startede som den første sluttede, med FC København i kontrol, men uden mål. Efter 57 minutter blev Victor Froholdt udskiftet med Magnus Mattsson.

Det mest dramatiske i denne periode var et gult kort til Kilmarnocks træner Derek McInnes og et FCK-langskud tæt på mål. Efter 74 minutter blev der endelig jublet i Parken, da et overraskende VAR-tjek førte til et straffespark.

Kevin Diks scorede sikkert, og de 16.971 tilskuere kunne glæde sig over det gode udgangspunkt inden returkampen. Kort efter var det tæt på 2-0, da Mohamed Elyounoussi brændte en stor chance.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, og de fleste havde indstillet sig på slutresultatet, lykkedes det Rasmus Falk at øge føringen til 2-0.

Dermed sluttede en ellers blandet FCK-indsats med en solid sejr.