Site icon

Tysk trænerlegende Christoph Daum er død

Tidligere træner for Fenerbahce, Besiktas og flere storklubber i Tyskland og Tyrkiet tabte kampen mod kræft
Foto: AA

Af Danturk.com

Den tyske træner Christoph Daum, som stod i spidsen for nogle af Tyrkiets største fodboldklubber, herunder Fenerbahce, Besiktas og Bursaspor, er død i en alder af 70 år.

Christoph Daum, der som træner stod i spidsen for klubber som FC Köln, VfB Stuttgart, Besiktas, Fenerbahce og Bursaspor, er død efter længere tids kræftsygdom.

Det skriver det tyske og tyrkiske medier.

Tyske Daum fik i 2022 konstateret kræft og trak sig i første omgang fra offentligheden, før han vendte tilbage til rampelyset for at inspirere andre med lignende sygdom.

På sin Instagram-profil lod han omverdenen følge med i dele af privatlivet og skrev kort efter diagnosen:

– I kender mig. Jeg er en kriger og vil tackle denne udfordring med optimisme og styrke, lød det dengang i et opslag.

Størstedelen af trænerkarrieren blev tilbragt i Tyskland og Tyrkiet.

I erklæringer fra både Fenerbahce og Besiktas blev det sagt:
“Vi har med stor sorg modtaget nyheden om, at vores tidligere træner Christoph Daum er gået bort. Vi sender vores dybeste medfølelse til Daum-familien, hans kære og vores samfund.”

Han fejrede mesterskaber med både Besiktas og Fenerbahce i Tyrkiet.

Som midtbanespiller spillede Daum i sin fodboldkarriere for Duisburg og FC Köln, og i 1986 begyndte han sin trænerkarriere hos FC Köln.

Köln var første stop, men det var i Stuttgart, at han hentede sine første titler. I 1992 førte han klubben til det tyske mesterskab, og året efter blev det også til en pokaltitel.

Daum var i 2000 udset som Tysklands næste landstræner, mens han var træner i Bayer Leverkusen, men da det kom frem, at han havde taget kokain, blev tyskeren vraget både fra Leverkusen og nationalmandskabet.

I stedet vendte han tilbage til tyrkiske Besiktas, hvor han også tidligere havde været, før han via adskillige stop i ind- og udland sluttede trænergerningen som rumænsk landstræner i 2017.

Kilde: Det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu og Ritzau

Exit mobile version