Site icon

Norge har nu flere elbiler end benzinbiler

Antallet af elbiler har overhalet antallet af benzinbiler. Men der er fortsat flest dieselbiler i Norge.
Foto: AA

Der er nu flere elbiler i Norge end benzinbiler.

Det oplyser det norske Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) i en pressemeddelelse tirsdag.

Ud af den samlede norske bilbestand er der per 16. september 754.303 elbiler, mens der er 753.905 benzinbiler.

Direktør i OFV Øyvind Solberg Thorsen kalder det “historisk”.

Han peger på, at der er et stykke vej, før Norge bliver det første land i verden med en bilbestand domineret af elbiler.

– Det vil tage noget tid, før vi når derhen, for der er fortsat en million registrerede personbiler med dieselmotor i landet, siger Solberg i en pressemeddelelse.

Med de seneste tal udgør elbiler lige over en fjerdedel af den samlede norske bilbestand, som består af omkring 2,8 millioner biler.

I Danmark er hver tiende bil en elbil, skrev Bilmagasinet på baggrund af tal fra bilstatistik.dk i begyndelsen af september.

Der har igennem mange år været en politisk indsats i Norge for at få antallet af elbiler i vejret – blandt andet skulle elbiler længe ikke betale bompenge.

I 2025 har Norge et mål om kun at sælge såkaldte nulemissionsbiler. Det betyder i praksis hovedsageligt elbiler, men også nogle hydrogenbiler, som dog udgør et mindretal.

Ifølge OFV er hovedårsagen til, at der nu er flere elbiler end benzinbiler, at nyregistrerede personbiler i Norge hovedsageligt er elektriske.

Men at grænsen netop krydses i september, skyldes også, at såkaldte entusiastbiler afregistreres i kølvandet på sommeren.

Entusiastbiler er særlige biler, blandt andet ældre biler, som ofte står parkeret, når efteråret og vinteren kommer.

/ritzau/

Exit mobile version