Site icon

Verdens befolkningstilvækst er aftagende

Verdensbefolkningen forventes at nå 8 milliarder den 15. november. Ifølge en ny rapport fra FN, kommer Indien til at overhale Kina på ranglisten over verdens mest folkerige lande fra 2023.

En ny rapport fra FN, der er udgivet i anledning af World Population Day, viser nemlig, at både Indien og Kina nu har mere end 1,4 milliarder indbyggere. Samtidig står det klart, at Indien kommer til at overhale Kina i antallet af indbyggere fra 2023.

Ifølge rapporten faldt vækstraten for verdens befolkning til det laveste niveau siden 1950 og faldt for første gang under 1 procent. Det blev bemærket, at fødselsraterne i nogle udviklingslande er faldet for nylig.

Ifølge en prognose i rapporten vil vi i 2030 runde 8,5 milliarder mennesker, 9,7 milliarder i 2050 og over 10 milliarder i 2080.

Stigningen kommer især til at koncentrere sig i Den Demokratiske Republik Congo, Egypten, Etiopien, Filippinerne, Indien, Nigeria, Pakistan og Tanzania.

“Den hurtige befolkningstilvækst gør det vanskeligt at bekæmpe fattigdom og sult og forårsager vanskeligheder i sundheds- og uddannelsessystemer,” sagde Liu Zhenmin FN’s vicegeneralsekretær for økonomiske og sociale anliggender og henledte opmærksomheden på vigtigheden af ​​familieplanlægning.

Exit mobile version