Site icon

Relationers betydning i pædagogik og behandlingsarbejde

I mit daglige arbejde møder jeg bl.a. familier, børn og unge med en del udfordringer i deres liv. De kan på mange måder have svært ved at navigere i et moderne samfund, her tænker jeg bl.a. på forældrenes opdragelse af deres børn, hvor jeg har oplevet forældre sige: ”Jeg tør ikke opdrage mine børn.”

Forældrene har ansvaret for deres børns opdragelse, så det er tankevækkende, at vi oplever forældre, der ikke tør opdrage børnene. Uden at jeg skal generalisere, kan følgende forhold være med til, at nogle forældre oplever, at de ikke tør opdrage deres børn:

Følgende er mine råd til forældrene, så de tør opdrage deres børn.

Min erfaring viser, at familier med ovenstående udfordringer kan hjælpes. Hvis de får den rette støtte i god tid, kan relationerne mellem forældre og børn udvikle sig i positiv retning.

Jeg har oplevet en del forældre sige tak for myndighedernes støtte, fx sagde en forælder nogenlunde følgende: ”Nu kan jeg forstå, hvorfor mit barn gik til myndighederne og fortalte, hvordan vi havde det derhjemme. Da jeg hørte det første gang, tænkte jeg, at myndighederne ikke skulle blande sig i vores families anliggender, men i dag er jeg glad for, at mit barn kontaktede myndighederne. Vi fik den rette støtte, og det har haft en kæmpestor betydning for vores samvær og opdragelsesmetoder. Via hjælpen fra myndighederne har vi forældre lært rigtig meget om børns og unges udvikling og behov.”

Ovenstående kendetegner min erfaring. Forældrene udvikler sig, ændrer på deres opdragelse og tilgangen til deres børn og unge af bl.a. følgende årsager:

Jeg er sikker på, at udfordrede familier med hjælp fra professionelle kan arbejde på at møde deres børn og unge i øjenhøjde.

Exit mobile version