Orbán foreslår Tyrkiet som mægler i Ukraine-krisen til Vesten

Ungarns premierminister Orbán foreslog Tyrkiet som den “eneste succesrige mægler” i krisen mellem Rusland og Ukraine i et brev sendt til EU’s ledere.
Foto: AA

Af Danturk.com

I et brev til EU’s ledere nævnte Ungarns premierminister og formand for EU-formandskabet, Viktor Orbán, Tyrkiet som den “eneste succesrige mægler” i krisen mellem Rusland og Ukraine.

Orbán fremhævede Tyrkiet som en “regional aktør” og understregede, at landet har spillet en vigtig rolle som mægler siden 2022.

Det skriver den tyrkiske version af Euronews.

Orbán skrev til EU-Rådsformand Charles Michel og de øvrige EU-ledere: “Siden 2022 har Tyrkiet, som en regional aktør, været den eneste succesrige mægler i konflikterne mellem Rusland og Ukraine, og vi skal tage dette i betragtning.”

Efter at have overtaget EU-formandskabet, besøgte Orbán Ukraine, Rusland og Kina som en del af sin “fredsmission” og mødtes med præsident Recep Tayyip Erdoğan under NATO-ledermødet i Washington.

Orbán udtalte, at Tyrkiet har bevist sig som en uundværlig aktør for at sikre fred, og at Erdogan er den eneste statsmand, der har formået at skabe en kornaftale mellem Rusland og Ukraine i Sortehavet.

I 2022 mødtes de russiske og ukrainske forhandlingsdelegationer i Istanbul. Efter møderne blev det meddelt, at Tyrkiet var blandt de lande, som Ukraine ønskede som garant.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *