Tyrkiet er dybt bekymret over Ruslands “ensidige folkeafstemninger” i Ukraine

Tyrkiet bekymrer sig over forsøg på at afholde ensidige folkeafstemninger i nogle dele af Ukraine under russisk kontrol.

Foto: AA

Danturk.com

Tyrkiet fordømmer ”ensidige folkeafstemninger” i russisk-besatte områder i Ukraine.

Det skriver det tyrkiske udenrigsministerium i en erklæring.

“Vi er bekymrede over forsøg på at afholde ensidige folkeafstemninger i dele af Ukraine under russisk kontrol. Sådanne illegale aktiviteter vil ikke blive anerkendt af det internationale samfund. Tværtimod vil det komplicere bestræbelserne på at genoplive den diplomatiske proces og føre til en forværring af situationen”, lyder det i erklæringen.

I en erklæring fra det tyrkiske udenrigsministerium fordømmer landet Ruslands forsøg på at holde folkeafsteminger i russisk-besatte områder i Ukraine og gentog Tyrkiet sin støtter til Ukraines territoriale integritet, uafhængighed og suverænitet, og har aldrig anerkendt Kremls annektering af Krimhalvøen i 2014.

Tyrkiet ville yde ethvert nødvendigt bidrag til løsningen af ​​den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine gennem fredelige forhandlinger på grundlag af dette mål, udtrykte ministeriet i erklæringen.

De såkaldte folkeråd i Donetsk og Luhansk selvstyre i Donbas har annonceret, at man vil afholde en folkeafstemning i perioden 23.-27. september om at begge regioner kan tilslutte sig Den Russiske Føderation.

Den såkaldte selvstyre i Kherson-regionen i Ukraine, som er under kontrol af den russiske hær, meddelte også, at der ville blive afholdt en folkeafstemning i perioden 23.-27. september om at regionen tilslutte sig Rusland, og det blev meddelt, at Zaporozhye-regionen ville også afholde en folkeafstemning på den samme period.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ageret som fredsmæglere i krigen mellem Rusland og Ukraine. Tyrkiet kalder afstemningerne ulovlige og advarer om, at de ikke vil blive anerkendt af det internationale samfund.

LÆS:  En fænomenal kok: Umut Sakarya

“Hvis freden skal genetableres i Ukraine, så er det selvfølgelig meget vigtigt, at landet bliver afleveret tilbage, også Krim-halvøen, som Rusland annekterede i 2014. Siden 2014 har jeg talt med min kære ven Putin om det, og det er, hvad vi har krævet af ham”, sagde Præsident Erdogan i et interview med den amerikanske tv-station PBS NewsHour.

Erdogan sagde også i FN onsdag, at både Rusland og Ukraine må finde frem til en værdig måde at klare krisen på.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *