Butikker oplever eksplosion i salg af grej til nødberedskab

Butikker med friluftsgrej har oplevet en eksplosion i efterspørgslen efter nye råd til hjemmeberedskab.
Foto: AA

Spejder Sport har oplevet øget efterspørgsel på grej til nødberedskab, efter at Beredskabsstyrelsen lørdag præsenterede en liste med råd til et hjemmeberedskab.

Det oplyser direktør Thomas Vangsgaard til DR.

Fra lørdag eftermiddag til søndag aften er det “eksploderet”, fortæller han til mediet.

Blandt andet har ordrer på vanddunke, stormkøkkener og førstehjælpskasser tikket ind i massevis, og nødradioerne er helt udsolgt, oplyser han.

Virksomheden kommer til at “skrue på indkøbsvolumen”, så den kan servicere det behov, der kommer fra befolkningen, siger han til DR.

Sammen med Beredskabsstyrelsen præsenterede forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) lørdag under Folkemødet på Bornholm en liste med råd til, hvad danskerne bør have derhjemme i tilfælde af en krisesituation eller hybridkrig.

Rådene kommer, efter at trusselsbilledet fra Rusland er eskaleret.

Også hos den nye virksomhed Ready Box satte myndighedernes råd gang i salget. Virksomheden har eksisteret siden april og sælger bokse med alt, hvad man bør have i tilfælde af en akut krisesituation.

Kunderne var især interesserede i bokse og pakker med langtidsholdbar mad, oplyser medstifter Frederik Müller.

– Vi har oplevet en kæmpe stigning på omkring 2500 procent i trafikken på vores hjemmeside. Og alene i går (lørdag, red.) havde vi en meromsætning på omkring en million kroner, siger Frederik Müller til DR.

Myndighedernes råd lyder blandt andet, at danskerne bør kunne klare sig i tre dage uden adgang til elektricitet og vand.

Man bør have tre liter vand stående per person per døgn. Man bør opbevare medicin, mad og andre fornødenheder som en powerbank, en lommelygte og batterier.

LÆS:  Der er en, der skal af et passende sted!

– Vi skal have vand og mad til at klare os selv i tre døgn. Vi skal sørge for at have den nødvendige medicin og førstehjælp. At vi kan holde varmen, når det er koldt. Og sørge for, vi kan klare os uden strøm, siger Troels Lund Poulsen.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af anbefalingerne oplyste Salling Group, der blandt andet ejer Netto og Føtex, til Ritzau, at man er forberedt på, at efterspørgslen kan stige på blandt andet vand og dåsevarer.

– Skulle der være en enkelt variant af dåsetomater, der bliver udsolgt, så har vi fyldte lagre og leverandører, der producerer. Så varen kommer på hylden igen inden for en dag eller to, sagde administrerende direktør for koncernen Anders Hagh.

Der har i længere tid været debat om nødvendigheden af et hjemmeberedskab.

Norge og Sverige har begge allerede anbefalinger for, hvordan deres borgere skal agere i en krisesituation.

Sverige har i mange år uddelt en brochure med beredskabsråd til befolkningen. Norge fulgte trop i marts i år, og i takt med at risikoen for en hybridkrig er steget, har flere eksperter efterspurgt lignende råd fra de danske myndigheder.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *