Den tyrkiske mediekunstner Refik Anadol udstiller på Arken

En tyrkisk stolthed Refik Anadol: En af de allermest berømte globalt kunstnere inden for digital kunst

Foto: Refik Anadol, Machine Memoirs – Space, 2021. © Refik Anadol Studio

Af Meral BALLEGAARD

Den digitale kunst er rykket ind på Arken med Refik Anadols 3 spektakulære installationer. Udstillingen på Arken præsenterer Refik Anadol tre værker, hvoraf et er dem skabt specielt til udstillingen som kan ses på museum indtil den 27. august 2023.

Refik Anadol, født i 1985 i Istanbul, er en tyrkisk mediekunstner og designer. Hans projekter består af datadrevne maskinlæringsalgoritmer, der skaber abstrakte, drømmelignende miljøer. Han bor og arbejder i Los Angeles.

Han har Bachelor of Arts-grad i fotografi og video og en Master of Fine Arts-grad fra Bilgi University i Istanbul. Efter sine studier i Tyrkiet flyttede han til USA for at deltage i Design Media Arts-programmet ved UCLA, hvor han fik en anden Master of Fine Arts-grad.

Foto: AA

Anadol startede sin karriere med at skabe permanente offentlige kunst projekter såsom ”Virtual Depictions” (Virtuelle afbildning) projektet i San Francisco.

Anadol bor i øjeblikket i Los Angeles, Californien, hvor Refik Anadol Studio og RAS LAB er baseret. RAS LAB er dedikeret til at forske i og dyrke “nye måder til datafortællinger og kunstig intelligens”.

Kunstneren Refik Anadol har også socialt ansvar hvor han hjælper med et stort beløb til jordskælv området i Tyrkiet i februar 2023.

https://www.arken.dk/udstilling/kommer-snart-refik-anadol-nature-dreams/

meral@danturk.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *