FCK investerer og vil i Champions League hvert andet år

FCK vil med en forøgelse af sportslige investeringer gå efter i snit at nå i Champions League hvert andet år.

FC København skruer op for de sportslige ambitioner.

I en ny strategi, der har fået navnet “Vi er København”, fremlagde fodboldklubben fredag sine planer for de kommende år.

Sportsligt er målet, at FCK skal blive dansk mester hvert år og frem mod 2027 i gennemsnit spille med i gruppespillet i Champions League hvert andet år. De øvrige år skal holdet som minimum ende i gruppespillet i en af de andre europæiske turneringer.

Det skal blandt andet ske ved at hæve investeringerne i fodboldforretningen “betragteligt”, som det lyder i en pressemeddelelse.

Det præciseres ikke, hvad det indebærer, og hvor mange flere penge, FCK vil bruge på sin spillertrup.

– FC København er sat i verden for at spille med de bedste og sætte byen på det europæiske landkort, siger sportsdirektør Peter Christiansen i pressemeddelelsen.

– Vi skal være en international fodboldklub, og det er et meget ambitiøst mål for en dansk klub at spille Champions League-gruppespil hvert andet år.

Ambitionen om at spille i Champions League hvert andet år er set før fra FCK. I en strategi fra slutningen af 2013 var målet det samme. Siden har FCK været en del af det fine selskab to gange, inklusiv i indeværende sæson.

Som følge af den nye strategi vil FCK desuden investere 100 millioner kroner i nye faciliteter og kommercielle tiltag i Parken, der skal øge den kommercielle omsætning. Opgradering af madboder og VIP-faciliteter er blandt tiltagene.

– Med de tiltag, vi har igangsat, og dem der er på vej, vil vi tage et kvantespring frem på det kommercielle område, siger direktør i Parken Jacob Lauesen i pressemeddelelsen.

LÆS:  FCK henter point mod Citys ti mand efter VAR-drama

– Kernen er den helhedsoplevelse, vi ønsker at tilbyde i Parken og omkring FC København, og vores ambitiøse mål er at løfte omsætningen på det kommercielle område til mere end 350 millioner kroner om året.

Samlet set er målet, at omsætningen for FC København og Parken i alt skal løftes til mere end 700 millioner kroner i 2027.

I Parken Sport & Entertainments årsrapport fra 2021 står “FCK og Stadion” noteret for en omsætning på knap 275 millioner kroner. Det var efter blandt andet seks kampe uden tilskuere på grund af coronarestriktioner.

Fra 2017 til 2019 svingede omsætningen på mellem 265 til 346 millioner kroner, mens den i 2016 rundede 500 millioner kroner, da holdet senest var i Champions Leagues gruppespil.

– Det er den mest omfattende strategi i FC Københavns historie, siger Allan A. Agerholm, formand i Parken Sport & Entertainment, i pressemeddelelsen.

– Vi ønsker at bringe klubben op på et nyt ambitionsniveau, sportsligt og kommercielt, via markante investeringer på tværs af stadion, kommercielle indsatser og den sportslige sektor.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *