FCK henter point mod Citys ti mand efter VAR-drama

FC København spillede tirsdag aften 0-0 hjemme mod Manchester City i den fjerde kamp i Champions League.

På den ene position kæmpede FCK-spilleren Viktor Claesson (i midten) mod rivalerne.. Foto: Sergei Gapon/AA

Et rødt kort til Manchester City hjalp FC København til et overraskende point i Parken i Champions League.

Det intense og spændende opgør endte 0-0, selv om City spillede med en mand i undertal i en time.

FCK lurede mest på alle tre point i anden halvleg, men havde ikke kvaliteten til at score et mål, og sensationen udeblev.

Pointet kan dog vise sig at blive yderst vigtigt i FCK’s bestræbelser på at gå videre fra gruppens tredjeplads, som giver adgang til Europa League.

FCK sidder lige nu på gruppens tredjeplads med to point efter fire kampe.

Mest underholdning var der i første halvleg, hvor VAR tre gange blandede sig i manglende kendelser fra kampens portugisiske hoveddommer, Artur Dias. To af gangene gik det FCK’s vej i VAR-rummet.

Første gang var, da FCK slap med skrækken, efter at Citys midtbanespiller Rodri havde kanoneret bolden op i hjørnet efter ti minutter.

Men Riyad Mahrez ramte bolden med hånden i opspillet til drømmemålet, som blev annulleret.

Anden gang var efter 25 minutter, da bolden dumpede ned på armen af FCK-stopperen Nicolai Boilesen inde i feltet. Straffespark til City.

Mahrez tog sig af det, men den maskeklædte FCK-keeper Kamil Grabara kastede sig til den rigtige side og reddede forsøget.

Fem minutter senere blev FCK-spilleren Hakon Haraldsson væltet omkuld af City-backen Sergio Gomez, som efter et VAR-gennemsyn fik rødt kort for en nødbremse.

FCK-spilleren Elias Jelert kæmpede mod sin modstander Sergio Gomez. Foto: Sergei Gapon/AA

Pludselig skulle FCK spille 11 mod 10, og størstedelen af de 35.447 tilskuere i Parken jublede euforisk i troen på et overraskende dansk resultat.

LÆS:  Danmark vandt 2-1 mod Frankrig på udebane

City-manager Pep Guardiola reagerede ved at flå straffesparkssynderen Mahrez ud og bolstre forsvaret med Ruben Dias.

Lukas Lerager havde FCK’s bedste tilbud i første halvleg, da midtbanespilleren fyrede et langskud afsted, men City-keeper Ederson verfede bolden over mål.

Trods et kvarter i undertal havde City bolden to tredjedele af tiden i første halvleg.

I anden halvleg så FCK mest til bolden. Men City lod også til at være godt tilfreds med uafgjort og samlet ti point på gruppens førsteplads.

City kom til en enkelt chance efter 50 minutter, da Kevin De Bruyne testede Grabara fra distance. Polakken reddede til hjørne.

Generelt var de sidste 45 minutter mere chancefattige. Måske også fordi begge hold dybest var tilfredse med et point hver.

Mange tilskuere håbede givetvis på at se den norske målmaskine Erling Haaland. Men angriberen blev siddende på bænken i hele kampen.

FCK gæster i den næste europæiske opgave Sevilla. Det ser ud til at blive en afgørende kamp i jagten på gruppens tredjeplads.

Københavnerne kan senere tirsdag aften blive matematisk elimineret fra at gå videre i Champions League, hvis det lykkedes Dortmund at slå Sevilla.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud.

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.