Velkommen til Danturk.com

Denne netavis, som du sidder og læser lige nu, er et helt nyt dansksproget nyhedsmedie for folk der stammer fra Tyrkiet i Danmark og for danskere, der har interesse om Tyrkiet og det tyrkiske samfundsliv i Danmark. På netavisen laver vi både selvstændig nyhedsjournalistik og hente nyhederne overalt, i danske, tyrkiske og udenlandske medier.

Vores mål er at gøre netavisen til en publicistisk og kommerciel succes, således at den bliver anerkendt, respekteret medspiller på såvel integrationsområdet som ved nyhedsformidling. Med den ny netavis ønsker vi at give folk fra Tyrkiet og andre med interesse i dansk-tyrkisk forhold en mulighed for at skaffe information om udvikling i det danske samfund på en fair og samtidig saglig vis.

Danturk.com vil fremme alsidigheden og mangfoldigheden i samfundet, idet netavisen dækker bredt politiske, samfundsøkonomiske og kulturelle forhold af særlig interesse for den tyrkiske befolkning i Danmark og dem der interesserer det tyrkiske befolkningsliv i Danmark.

Vi er ikke et forum for enkelte grupper, men for alle i målgruppen. Med Danturk.com sigter vi mod at lukke et vigtigt hul, som i årevis har været savnet i det tyrkiske samfund i Danmark og relationerne mellem Danmark og Tyrkiet.

Formålet med netavisen er, at holde den tyrkiske befolkning i Danmark orienteret om det danske samfunds udvikling, samt at fungere som kulturelle brobygger mellem den tyrkiske befolkning i Danmark og i Tyrkiet og det omgivende danske samfund.

Danturk.com vil være et nichemedie med store ambitioner og store potentiale, der vil give Danmark en tyrkisk stemme, hvormed den vil være et af de få medier i Danmark, hvor dansker, folk fra Tyrkiet og andre minoritetsgrupper mødes.

LÆS:  Fra bogorm til snigskytte: En uforglemmelig fortælling fra 2. verdenskrig

Netavisen kan i øvrigt bruges af alle med interesse for målgruppen. Ny generation af tyrkiske befolkning bruger det danske sprog. Danturk.com vil give ”dem” mulighed for at læse om ”os”, og vil sige at vi er en del af samfundet.

Danturk.com vil gennem en inkluderende indsats forhindre en yderligere fremmedgørelse af især unge der stammer fra Tyrkiet, ved at give dem ordet og hermed mulighed for åbent/ligeværdigt at debattere og gå i dialog om for målgruppen relevante emner. Læse om hinanden, om valg af livsstil og tilgang til diverse kulturelle, identitets- og værdimæssige spørgsmål.

En netavis, der ikke kun tale om dem, men med dem, på en platform, hvor de kommer til orde.

De oplever ofte at blive omtalt ude fra i nyhedsbilledet i stedet for at have sin egen stemme, hvilket skaber en manglende lyst til at indgå i den offentlige debat. Med flere end 80.000 folk fra Tyrkiet ser vi et stort behov for et nyt medie, der skal tale ind i en dansk-tyrkisk kontekst og dermed skabe et mere nuanceret nyhedsbillede.

Derfor vil Danturk.com henvende sig til folk fra Tyrkiet i Danmark, og dem, der interesserer om Tyrkiet og det tyrkiske samfund i Danmark. De danske virksomheder, der handler med Tyrkiet, danskere der er gift med personer fra Tyrkiet, danskere der bosat i Tyrkiet (Det siges at især i Alanya og Antalya. Der er over fem tusinde danskere har købt hus og bor i Tyrkiet).  Den vil også inspirere andre minoritetsgrupper i Danmark for at tage ansvar i det danske samfund.

Det tyrkiske Kultur og Turisme Ministeriet har offentliggjort, at cirka 350 tusinde danskere besøgte Tyrkiet i 2019 før corona.

LÆS:  “Tyrkiet” har ændret navnet til “Türkiye”

Danturk.com skal opfylde informations- og nyhedsbehovet for målgruppen og den er uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser, derfor håber vi, at netavisen med tiden kan blive finansieret af reklamer. Danturk.com er støttet af Medienævnet

Vi vil give vores læsere/brugere den bedst mulig oplevelse, hvor de får aktuelle nyheder, bliver informeret, udfordret og underholdt på en og samme medieplatform. Samtidigt sigter vi efter at producere journalistik, der sparker døre ind og skaber debat.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Cengiz Kahraman startede sit journalistiske virke i 1992 i det tyrkiske dagblad Milliyet og har været korrespondent for en række tyrkiske dagblade i Istanbul og i Frankfurt indtil slutningen i halvfemserne. Han har arbejdet i DR International som nyhedsoplæser på tyrkisk og arbejdede som freelance reporter i kort tid hos BBC World Turkish Service i København. Cengiz Kahraman der begyndte at arbejde i Politiken i 2002 og har været redaktør for den ugentlige nyhedsavis Haber, der blev udgivet på tyrkisk og dansk i Politiken. Siden slutningen af 2004 har stået for udgivelsen af Haber, som udkom hver måned og gratis distribueret landsdækkende, derefter som en netavis.. I 2008 ståede bag Cengiz Kahraman udgivelsen af den danskarabiske avis Alkhabar med støtte fra Integrationsministeriet og Dagbladsnævnet og Gazette (dansksproget månedsblad og internetavisen, gazette.dk). Cengiz Kahraman har læst Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet i BH. Han har også distribueret tyrkisk film i mange år i Danmark og i 2007 og i 2012 arrangeret "Cinematurca – Tyrkiske Filmdage". I dag er han redaktør og indehaver af HCK Media, der udgiver internet aviser "Danturk.com og Haber.dk".

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *