En dansk træner skal stå i spidsen i Tyrkiet

Den tyrkiske håndbol klub for kvinder Kastamonu Belediyesi GSK underskrev en etårig kontrakt med en ny danske træner.

Foto: Københavns Håndbold A/S

Den tyrkiske kvinder håndbold klub for kvinder Kastamonu Belediyesi GSK skal for anden gang træne med en dansk træner. Den tidligere København-træner Claus Mogensen skrev etårig kontrakt som cheftræner med håndbold klubben Kastamonu Belediyesi GSK.

TV 2 Sport skriver, at efter seks år som cheftræner i København Håndbold skal Claus Mogensen stå i spidsen for den tyrkiske klub Kastamonu Belediyesi GSK i den kommende sæson.

“Jeg vil også gerne prøve den udfordring. Jeg ved, det bliver anderledes – nu har jeg trænet i Danmark og Norge, og jeg ved, at det bliver noget helt andet. Jeg vil gerne prøve at have spillere fra andre kulturer”, siger Claus Mogensen til TV2 Sport.

Den tyrkiske klub havde en dansk træner så sent som sidste år. Helle Thomsen var træner dernede fra 2020 til 2021.

Ud over at prøve kræfter med en helt anden kultur er chancen for at deltage i Europas største klubturnering motiverende.

“Det ene er, at de med meget stor sandsynlighed igen kommer til at spille Champions League i næste sæson. Det har været meget afgørende. Det havde været meget mindre interessant, hvis det havde været udelukket”, tilføjer han til TV 2 Sport.

Kastamonu blev tyrkisk mester i denne sæson, spillede Champions League og der blev holdet sidst i sin gruppe. Holdet tabte som blandt begge kampe til de danske mestre, Odense Håndbold.

Klubben har flere udenlandske spillere på holdkortet – blandt andre skifter danske Simone Böhme også dertil fra næste sæson.

LÆS:  Russer og iraner købte flest boliger i Antalya

Claus Mogensen

København Håndbolds cheftræner Claus Mogensen startede i hovedstaden forud for sæsonen 2016/17, og var med til at vinde DM-sølv i sin første sæson i spidsen for tigrene.

Han blev desuden kåret til Årets danske dametræner 2016/17. Han kom fra et trænerjob i norske Byåsen, hvor han førte deres kvindehold til sølvmedaljer i både 2013/14 og 2015/16, samt semifinale i EHF Cup Winners Cup i 2013/14 og en kvartfinale i samme turnering i 2014/15.

I 2016 blev han også kåret til årets træner i Norge. Inden jobbet i Norge har han også været træner i SK Aarhus fra 2011 til 2013.
Kilder: kbhbold.dk

Kilder: TV2 Sport

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *