Russer og iraner købte flest boliger i Antalya

Ifølge en undersøgelse om ejendomssalget til udlændinge i Tyrkiet, i de sidste 5 år blev solgt mere en 41.000 boliger til udlændinge i Antalya. Hovedparten af dem, der har købt fast ejendom i Antalya, er russere, iranere og tyskere.

Danturk.com

ANTALYA – Årene Mellem 2017-2021 blev 206.768 huse solgt til udlændinge i Tyrkiet og over 20 procent af salget foregik i Antalya. I de sidste 5 år er der solgt 41.715 boliger i Antalya.

Hovedparten af dem, der har købt fast ejendom i Antalya, er russere. De ligger på første plads med 7.978 boliger, der er købt af russere, Iranere med 4.396 boliger er på anden plads og tyskere med 3.848 ligger på tredje plads. Andre lande i top-10 er Kasakhstan, Irak, Ukraine, Sverige, Norge, England og Danmark.

Undersøgelse er lavet af byggefirma, Helmann Byg & Constructions i Tyrkiet.

”Antalya er den mest foretrukne by efter Istanbul for ejendomsinvesteringer i Tyrkiet og byen er også en af ​​de førende byer i landet med hensyn til antallet af udlændinge, der har boet og etableret deres egne virksomheder,” sagde Helmann Byg & Constructions bestyrelsesformand Selman Özgün.

Özgün udtrykte også, at der er mere end 100 direkte flyvninger fra Antalya til snesevis af lande, og at globale og lokale mærker fortsætter med at investere, og at folk fra mange dele af verden kommer til Antalya for at bo.

”Antalyas tiltrækningskraft er steget efter den globale epidemi. Kystbyer er blevet mere attraktive for korte eller længerevarende ophold. Derudover hører vi, at digitale nomader i de senere år er begyndt at foretrække byen,” fortælte Özgün til russisk/tyrkisk netavis Sputnik Türkiye.

LÆS:  Tyrkiet spillede 3-3 med Luxembourg i Istanbul

Özgün bemærkede, at den høje valutakurs udløste tyrkiske folk, der bor i udlandet til at købe et hus, og at salgspriserne mellem 2017 og 2021 var rimelige for investorer.

Russerne foretrækker Kemer, tyskerne foretrækker Alanya

Selman Özgün oplyser også, at der ikke findes officielle data om, hvilket lands borgere, der køber bolig, men som et resultat af deres undersøgelser, at russere generelt foretrækker Kemer og Beldibi provinser.

“Mens tysker investerer i Alanya provinsen og dets omgivelser, ser vi, at briterne foretrækker Kaş og Kalkan provinser. Europæere køber generelt fra kystområder. Iranske og irakiske borgere køber boliger fra alle dele af byen,” tilføjede Özgün.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *