Cevdet Kocamans malerier udstilles i København

Den tyrkiske kunstmaler Cevdet Kocamans malerier udstilles fra den 19. juni på en sommerudstilling i Galleri Krebsen i København sammen med 15 andre kunstere fra 5 skandinaviske lande.

Af Huseyin DUYGU
huseyin@danturk.com

Udstillingen er en gruppe sommerudstilling, hvor 16 kunstnere fra 5 skandinaviske lande og Tyrkiet sammen vil afspejle farverige sommer.

“Krebsen sommerudstilling 2024”, består af malerier og skulpturer af husets kunstnere og gæster fra kunstnere Sverige, Norge, Island, Finland og Tyrkiet – og selvfølgelig Danmark.

I sommerudstillingen vil Cevdet Kocamans 7 oliemalerier fra hans sidste periode blive udstilles og maleren Cevdet Kocaman vil selv være til stede ved fernisering.

Kunstneren er født i Edirne i Tyrkiet i 1951. Cevdet Kocaman blev uddannet som jurist fra Istanbul juridiske fakultet i 1972 og arbejdede som advokat i Edirne indtil 1975, hvor han blev optaget på «the Advanced Art Department at the Istanbul Academy of Fine Arts» .

I Danmark studerede Cevdet Kocaman på Den danske designskole (Skolen for brugskunst) mellem 1986 og 1990. Cevdet Kocaman har arbejdet som rådgiver i det Tyrkiske Kulturministerium og som Kulturattache ved den Tyrkiske Ambassade i København.

Udstilling kan besøges i Galleri Krebsen, Studiestræde 17A. 1455 København K fra den 19. juni til 5. juli og igen fra den 12. til 31. august 2024.

Udstilling åbnes med fernisering onsdag den 19. juni mellem kl. 15.30-18.00 i Galleri Krebsen.

På Krebsens Sommerudstilling 2024 med værker af:

Aina Regine Bjørnebo-Norset – maleri, Anne Hjarnaa – maleri, Carsten Nash – maleri, skulptur, Cevdet Kocaman – maleri, Dorthe Friis Christensen – akvarel, mixed media, Hanne Karin Jakobsen – mixed media
Johnny Williksen – akvarel, skulptur, Kuutti Lavonen – grafik, Marietta Bonnet – pastel, Naja Salto – maleri
Peter S. Opstrup – skulptur, tegning, Pia Rakel Sverrisdóttir – glas, grafik, Susanne Klose – akvarel, Thorunn Bára Bjørnsdóttir – maleri, Tomas Abrahamsson – mixed media, Vivi Linnemann – objekter samt enkelte objekter/skulpturer af husets kunstnere: Annette Graae, Joseph Salamon m.fl.

LÆS:  Trabzonspor fik den tyrkiske Super Cup

Galleri Krebsen. Studiestræde 17A. 1455 København K.

Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 12-18, lørdag kl. 11-15

Man kan læs mere om udstilling på www.krebsen.net.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Huseyin Duygu, er cand.pæd i pædagogik, forfatter og dansk/tyrkisk oversætter. Han er født i Tyrkiet i 1960. Han kom til Danmark som politisk flygtning i 1984. Han har arbejdet som lærer, vejleder, skoleleder og har skrevet 8 bøger, de er både på dansk og tyrkisk. Han har også oversat mange dansk digt til tyrkisk og omvendt. Han har stået for dansk-tyrkiske digteaftener arrangementer mere end 30 år, hvor danske og tyrkiske digtere mødtes til arrangementet både i Danmark og i Tyrkiet.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *