Det kinesiske elbilproducent, BYD vil bygge elbilfabrik i Tyrkiet

Kinesisk elbilgigant, BYD, har indgået en aftale på en milliard dollar (knap 6,9 milliarder kroner) om at bygge elbilfabrikken i Tyrkiet. Fabrikken forventes at starte produktionen op i 2026 og planlægges at skabe 5.000 arbejdspladser.
Da aftalen blev underskrevet var det med både deltagelse af Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan (i midten), og BYD’s administrerende direktør, Wang Chuanfu (til højre). -Foto: AA

Af Danturk.com

Kinas og verdens største producent af elbiler, BYD, bygger kæmpe elbil fabrik i Tyrkiet, og omgår dermed mulig EU-told.

Aftalen om at bygge elbilfabrikken i Tyrkiet på 1 milliard dollar (ca.6.9 milliard kroner) blev underskrevet mellem Det tyrkiske Industri og teknologi minister Mehmet Fatih Kacır og det kinesiske, BYD’s bestyrelsesformand, Wang Chuanfu med deltagelse af Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan på præsidentens arbejdskontor i Dolmabahce.

Det meddelte det tyrkiske Industri og teknologi ministeriet i en officiel pressemeddelelse.

I henhold til aftalen forventes BYD at producere 150.000 elektriske og hybridbiler samt et forsknings- og udviklingscenter for bæredygtig mobilitetsteknologi i Tyrkiet om året.

BYD er en førende aktør med en årlig produktion på cirka 3 millioner elektriske køretøjer.

– Tyrkiet fungerer som en adgangsport til det europæiske marked via Toldunionen og til mange eksportmarkeder takket være frihandelsaftaler indgået med 23 lande, sagde Industri og Teknologi Minister Mehmet Fatih Kacır.

Biler fra BYD forventes i den forbindelse at blive pålagt en ekstratold på 17,4 procent. Men da Tyrkiet er en del af EU’s toldunion, betyder det, at køretøjer, der fremstilles i landet og eksporteres til EU, kan undgå den ekstra told, skriver BBC.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Danmark startede og sluttede Tour de France 2022

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *