“Tyrkiet” har ændret navnet til “Türkiye”

Efter Tyrkiets anmodning ændrede FN navnet på landet, så landet i stedet for Turkey fremover skal være kendt som Türkiye.

FN’s generalsekretærs talsmand Stephane Dujarric sagde, at de modtog brevet, der er sendt af Den tyrkiske udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu til generalsekretær Antonio Guterres om at ændre Tyrkiets navn på fremmedsprog til “Türkiye”.
Dujarric oplyste, at ændringen af landets navn er gældende fra det øjeblik, brevet er modtaget.

Minister Çavuşoğlu delte også på Twitter: “Den proces, vi startede under ledelse af vores præsident @RTErdogan for at øge vores lands brandværdi, er ved at være slut. Med det brev, jeg sendte til FN’s generalsekretær i dag, registrerer vi også vores lands navn på fremmedsprog med FN som ‘Türkiye’.”

Ifølge TRT er en af årsagerne til rebranding-kampagnen, at Tyrkiet ikke ønsker at forbindes med en kalkun, som er “turkey” på engelsk, skriver BBC.
Derudover er den engelske ordbog Cambridge Dictionarys definition af ordet turkey “noget, der fejler stort” eller “en dum eller fjollet person” – også kendt som en fiasko, et flop eller et fjols.

Sloganet “Made in Turkey” blev allerede brugt til eksportprodukter
Navneændringen medfører blandt andet, at der fremover vil stå “Made in Türkiye” på produkter fra Tyrkiet. Derudover blev en turistkampagne med sloganet “Hello Türkiye” lanceret i januar.

Det er ikke ualmindeligt, at et land ændrer sit navn
I 2020 gjorde Nederlandene op med navnet Holland ligeledes i en rebranding-kampagne. Før det skiftede Makedonien navn til Nordmakedonien som følge af en politisk strid med Grækenland. Og i 2018 blev Swaziland til Eswatini.
Længere tilbage i historien plejede Iran at hedde Persien. Derudover er Siam nu Thailand, mens Rhodesia er blevet til Zimbabwe.

LÆS:  Odense Kvindeplatform arrangerer 3 kultur- og kunstarrangementer i 3 byer

Kilder: TRT, BBC, DR, TV2

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *