Danmark siger ‘ja’ til fælleseuropæisk forsvar

Danskerne stemte ja ved folkeafstemningen den 1. juni for at afskaffe forsvarsforbeholdet og tilslutte sig EU fælles forsvarspolitik.

DANTURK.com
KØBENHAVN – I Danmark gik den danske befolkning 1. juni til valg for at tilslutte sig den fælles forsvarspolitik i EU, som de havde været udelukket i 30 år. Valgresultatet om afskaffelse af forsvarsforbeholdet og samarbejte om forsvaret i EU blev et klart ja, danskerne har givet til EU ved en folkeafstemning. Ved folkeafstemningen i går har 66,9 procent de fremmødte stemt ja for at afskaffe forsvarsforbeholdet, mens 33,1 stemte nej.

I landet med 4,3 millioner vælgere stemte 2.763.570 ved folkeafstemningen. Deltagelsesprocenten ved onsdagen folkeafstemning om forsvarsforbeholdet var på 65,8 % og den var lavere end sidste afstemning om retstforbeholdet i 2015.

Meningsmålinger i landet viste, at 65 procent af 4,3 millioner vælgere ville stemme for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Det danske befolkning har tidligere sagt 8 gange nej til EU-afstemningerne siden Danmarks indtrædelse i EF i 1972. Danmark har stadig tre forbehold i EU-samarbejdet. Det gælder euroen, rets- og politisamarbejde og EU-borgerskab.

2015 – Ændring af retsforbeholdet
2014 – Patentdomstolen2000 – Euroen
1998 – Amsterdam-traktaten
1993 – Maastrichttraktaten + Edinburghafgørelsen
1992 – Maastrichttraktaten
1986 – EF-Pakken
1972 – Danmark i EF

Når Sverige og Finland også kommer ind i NATO, vil de 3 skandinaviske lande have kombineret europæisk forsvarspolitik og NATO-deltagelse efter Ruslands militære intervention.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *