Guldpalmen tildelt svensk instruktør i Cannes

Priser fandt deres ejere på den 75. filmfestival i Cannes. Årets Guldpalme gik til ‘Triangle of Sadness’ af den svenske instruktør Ruben Östlund.

Foto: En scene fra filmen, ‘Triangle of Sadness’

DANTURK.com

Cannes Film Festival, en af ​​de vigtigste internationale filmfestivaler afholdt i Cannes, Frankrig, sluttede efter et 12-dages maraton. Film fra forskellige lande i verden blev vist under festivalen, der startede den 17. maj og blev afholdt for 75. gang i år.

Foto: En scene fra filmen, ‘Triangle of Sadness’

Co-produktion af Sverige, Frankrig, USA, England, Schweiz og Grækenland, også med TRT fra Tyrkiet, “Triangle of Sadness” er en satirisk film, hvor hierarkiet pludselig bliver vendt på hovedet, og rollerne og klasserne vendes om. Filmen har britiske Harris Dickinson og sydafrikanske Charlbi Dean i hovedrollerne.

Filmen fokuserer på de rige på et superyacht-krydstogt og fortolket som et direkte angreb på kapitalismen.

Ruben Östlund talte til journalister efter prisen og sagde, at han sigter mod at lave en film, som folk vil tale om.

“Vi havde kun ét mål, mens vi lavede denne film. Vi havde til formål at få folk til at grine og have det sjovt og samtidig stille spørgsmål til sig selv. Vi ønskede at skabe indhold, der ville begejstre publikum og tvinge dem til at tænke”, sagde Östlund.

Östlunds anden pris fra Cannes

Dette er Östlunds anden Guldpalme på festivalen afholdt af Cannes, Frankrig. Han vandt prisen i 2017 for filmen ‘The Square’. Denne film af instruktøren, som gjorde et stort indtryk, latterliggjorde også den moderne kunstverden.

Bedste instruktør og skuespillerpris gik til Sydkorea

Årets bedste instruktørpris gik til Sydkorea Park Çan-wuk for hans film “Decision to Leave”. Prisen for bedste skuespiller gik til en anden sydkoreaner, Song Kang-ho for Broker, som tiltrak sig opmærksomhed med sin præstation i den 2019 Oscar-vindende film ‘Parasite’.

LÆS:  Dansk erhvervsfremstød til Nederlandene - grøn energi og digital sundhed

Det bedste manuskript gik til svenske Tarik Saleh for filmen “Boy from Heaven”, mens den bedste skuespillerinde gik til Zar Amir Ebrahimi for filmen “Holy Spider”. I denne film spiller Ebrahimi en journalist, der går efter en seriemorder, der dræber sexarbejdere i Iran. Filmen blev optaget i Jordan, da de iranske myndigheder ikke tillod optagelser.

Tyrkiets Emin Alpers film ´Tørre Dage` konkurrerede

Filmen “Tørre Dage” af den tyrkiske instruktør Emin Alper konkurrerede i Un Certain Regard-sektionen. Filmen blev klappet i salen i cirka 10 minutter efter verdenspremieren. Med Selahattin Paşalı og Ekin Koç i hovedrollerne fortæller Tørre Dage forholdet og konflikterne mellem borgmesteren, en journalist og anklageren som er udpeget til byen, der kæmper med tørke.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *