Danskerne går til stemmeurnerne i morgen

I morgen skal danske vælgere stemme om Danmarks deltagelse i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet.

Foto; haber.dk

KØBENHAVN – I morgen onsdag den 1. juni 2022 er der folkeafstemning. Man kan stemme fra klokken 8.00 om morgenen, og indtil valgstederne lukker klokken 20.00. Og man kan ikke længere brevstemme, så nu kan man kun stemme på dit valgsted på valgdagen.

Man skal huske sit valgkort for at stemme, som man fik med posten, hvor man skal stemme på valgdagen. Hvis man glemmer sit valgkort, kan man stadigvæk stemme, hvis man husker legimitation.

”Valgdagen er lige om hjørnet, og det er vigtige spørgsmål om Danmarks stilling i Europa, der er på dagsordenen. Så husk at få sat dit kryds. Gør brug af din stemme. Og tag gerne din familie og nabo med ned til stemmeurnerne,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.

Man kan få hjælp til at stemme

Hvis man har brug for hjælp til at stemme, skal man henvende dig ved valgbordet.

Man kan få hjælp af én person, man selv vælger, og én valgstyrer eller tilforordnet vælger.

Man kan også få hjælp alene af en person, du selv har valgt. Dog kun, hvis du selv udtrykkeligt og utvetydigt kan fremsætte dit ønske om det, og dit ønske er begrundet i en umiddelbart konstaterbar eller dokumenterbar fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Hvis man får hjælp af en valgstyrer eller tilforordnet vælger, har de tavshedspligt med hensyn til, hvad du stemmer.

Der vil også være hjælpemidler på valgstedet, som man kan benytte, når man skal stemme.

LÆS:  Demonstrationer i København og i Århus mod præstestyret i Iran

Hvis man har svært ved at komme ind i stemmelokalet, kan man i stedet stemme lige uden for stemmelokalet. Det kan for eksempel foregå i en bil parkeret ved indgangen.

Den endelige opgørelse af valgdeltagelsen og resultatet ved folkeafstemningen forventes offentliggjort cirka en uge efter valget på valg.im.dk.

Kilder: Indenrigs- og Boligministeriet

 

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *