Prisbelønnede film fra Tyrkiet skal vises i Park Bio

En af de bedste tyrkisk film i nyere tid, ”Almost entirely a slight disaster”, der vandt prisen for bedste film, bedste instruktør og bedste manuskript på Adana Golden Boll Filmfestival i Tyrkiet, skal vises på Park Bio i København den 8. maj.

En scene fra filmen.

Af Meral BALLEGAARD
meral@danturk.com

Fire unge mennesker, der bor i Istanbul: Universitetsstuderende Zeynep kæmper for at håndtere ensomheden og de endeløse bekymringer, som den tyrkiske dagsorden bringer. Hendes værelseskammerat Ayşe søger måder at forlade Tyrkiet på, fordi hun ikke kan se en fremtid for sig selv i landet.

Mehmet, en gift ingeniør, lever på trods af at leve et over gennemsnittet liv, synes aldrig at være tilfreds, mens hans barndomsven Ali lider under at være arbejdsløs og ikke kan forlade sin families hjem.

Mens tilfældigheder absurd bringer disse fire unge sammen, inviterer filmen os til at undersøge tilstanden i det moderne Tyrkiet og psyken hos dets unge.

Med en humoristisk tilgang til at udforske den nye generations bekymringer havde “Sanki Her Şey Biraz Felaket” verdenspremiere på Rotterdam Film Festival, efterfulgt af at vinde priserne for Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste Manuskript på Adana Golden Boll Filmfestival.

Efter visningen vil der være en spørgerunde med instruktøren Umut Subaşı og produceren Cemre Erül. Efter Q&A og svarene vil den tyrkiske musiker Cagatay, også kendt som Skeptic Art, spille lidt musik i foyeret, mens gæsterne nyder en drink.

Filmen skal vises i Park Bio på Østerbro i København den 8. maj kl. 20.00. Filmens sprog er på tyrkisk og med engelske undertekster.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  En festaften med poesi og musik på dansk og tyrkisk

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *