“En lang, smal vej”

CENGIZ KAHRAMANS DOKUMENTARFILM ´EN LANG, SMAL VEJ` VISES I DANMARK

Dansk/tyrkisk journalist Cengiz Kahramans dokumentarfilm, ´En lang, smal vej – Uzun ince bir yol´ er i biograferne i Danmark i juni.

Af Cevdet KOCAMAN

KØBENHAVN – Danturk.com og Haber.dk´s redaktør Cengiz Kahramans første dokumentarfilm ´En lang, smal vej – Uzun ince bir yol´  skal vises fra d. 3 juni biografer i Rødovre, København og Århus.

Filmen er et dokumentarisk portræt af folkemusikeren Yüksel Isik (f. 1960), baseret på hans erindringer om barndommen og opvæksten i den tyrkiske by Sarkisla, og om hans liv i Danmark som søn af en tyrkisk gæstearbejder.

Vi besøger de byer, hvor Yüksel har boet i Danmark siden 1976, ledsaget af folkesange spillet og sunget af Yüksel. Vi ser Danmarks smukke natur fra en immigrants perspektiv. Vi hører også om hans forbillede, folkedigteren Asik Veysel, der blev blind som barn, og om, hvad der har formet ham musikalsk og som menneske.

Da Yüksel Isik flyttede til København i 1980, mødte han mange danske kunstnere med interesse for toner fra Tyrkiet, Mellemøsten og Balkan. De er også med i filmen og var med til at vise nye veje for Yüksel Isik: Veje ind i film, teater og litteratur.

Dokumentaren peger på den kulturelle bro mellem to samfund gennem musik og den handler om en musikalsk rejse fra Anatolien til København gennem fire årtier med herboende tyrkisk folkemusiker Yüksel Isik.

I filmen lytter vi også til de berømte danske kunstnere; Henrik Nordbrandt, Flemming Quist Møller, Christian Sievert, John Ravn og Niels Hav, der taler om Yüksels musik og de spor, der er efterladt af den tyrkisk musik på dem.

Filmen skal vises i juni måned Atlas Biograferne i Rødovre, Cinemateket i København og Øst for Paradis i Aarhus i samarbejde med dansksproget netavis Danturk.com og tyrkisksproget dansk netavis Haber.dk som udgives af HCK MEDIA.

LÆS:  Henrik Nordbrandt - Menneskevarme og kærlighedslængsel 

´En lang, smal vej – Uzun ince bir yol´
Instruktør: Cengiz Kahraman
Med Yüksel Isik, Henrik Nordbrandt, Niels Hav, John Ravn, Christian Sievert, Flemming Quist Møller, Huseyin Duygu og Mahmut Erdem.
Filmen varer 80 min.
Danske/tyrkiske undertekster.

Filmen skal vises :

Atlas Biograferne
Fredag d. 3. juni, kl. 20.30
Rødovre Centrum 96
2610 Rødovre
Telefon: 36 70 40 80
https://www.atlasbio.dk/movie_details/7473_date=all_dage

Cinemateket
Søndag d. 12. juni, kl: 16.45
Gothersgade 55,
1123 København K
Telefon: 33 74 34 12
https://www.facebook.com/events/674128813686967

Øst for Paradis
Onsdag d. 15. juni, kl: 19.00
Paradisgade 7-9
8000 Aarhus C
Tlf: 86116444
https://www.paradisbio.dk/movie_details/12714_date=2022-06-15/cat=5https://www.paradisbio.dk/

cevdet@danturk.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Kunstmaler og jurist Cevdet Kocaman er født i Edirne i Tyrkiet i 1951. Cevdet Kocaman blev uddannet som jurist fra Istanbul juridiske fakultet i 1972 og arbejdede som advokat i Edirne indtil 1975, hvor han blev optaget på «the Advanced Art Department at the Istanbul Academy of Fine Arts» . I Danmark studerede Cevdet Kocaman på Den danske design skole (Skolen for brugskunst) mellem 1986 og 1990. Cevdet Kocaman har arbejdet som rådgiver i det Tyrkiske Kulturministerium og som Kulturattache ved den Tyrkiske Ambassade i København.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *