Russiske Gazprom lukker for gassen til Ørsted

Russiske Gazprom stopper salget af gas til Ørsted, fordi Ørsted ikke vil betale i rubler.

Foto: haber.dk

I følge i en pressemeddelelse fra danske selskab Ørsted indstiller Russiske gasselskab Gazprom leverancen af gas til Ørsted fra 1. juni.

Gazprom Export har den 31. maj meddelt Ørsted, at selskabet indstiller leverancen af gas til Ørsted den 1. juni 2022 kl. 6. Gazprom Export lever dermed ikke op til aftalen om at levere gas til Ørsted. Gazprom Export har fastholdt kravet om, at Ørsted skal betale for gas i rubler. Det er Ørsted ikke forpligtet til under kontrakten, og vi vil fortsætte med at betale i euro.

”Vi står i Ørsted fast på vores afvisning af at betale i rubler, og vi har forberedt os, så vi forventer fortsat at kunne levere gas til vores kunder. Situationen understreger, at vi i EU skal være uafhængige af russisk gas ved at accelerere udbygningen af vedvarende energi” siger Mads Nipper, der er administrerende direktør i Ørsted.

Da der ikke er en direkte gasrørledning fra Rusland til Danmark, vil Rusland ikke kunne lukke for den direkte leverance af gas til Danmark, og der vil således stadig kunne komme gas til Danmark. Det betyder dog, at gassen til Danmark i højere grad skal købes på det europæiske gasmarked. Det forventer Ørsted, vil være muligt.

Ørsted er i løbende dialog med myndighederne og har tillid til, at myndighederne, som har det overordnede overblik over forsyningssituationen i Danmark, er forberedte på situationen. Ørsted vil forblive i tæt dialog med myndighederne om situationen.

Kilder:  https://orsted.dk/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Der er en, der skal af et passende sted!

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *