Pamukkale: Et betagende natur- og kulturvidunder i Tyrkiet

Når man kommer til Tyrkiet er Pamukkale en af de mest fascinerende sted man skal besøge.
Foto: Haber.dk

Af Cengiz KAHRAMAN
cengiz@danturk.com

DENİZLİ – Pamukkale er en af de mest fascinerende og unik sted i den vestlige del af Tyrkiet, og der er flere gode grunde til at overveje et besøg.

Pamukkale betyder Det hvide (bomuld) slot. De hvide travertinterrasser, skabt af kalkholdigt vand fra varme kilder, er et betagende syn og et naturligt vidunder, skinner i solen, og skabt de glitrende, hvide formationer. Det ser ud som om, det er dækket af sne eller bomuld, derfor kaldte tyrkerne Pamukkale til området. De hvide travertinterrasser er formet som store trin, der strækker sig ned ad bjergsiden.

Udsigten over Pamukkale er virkelig spektakulær og betagende.

Fra toppen af Pamukkale har man en imponerende udsigt over det omkringliggende landskab. Man kan se ud over det frodige plateau, der omgiver området, og længere væk kan man se bjerge og dale, som strækker sig ud i horisonten.

Vandet i terrasserne og de termiske bassiner er lyseblåt og står i smuk kontrast til de hvide kalkaflejringer. Vandet er varmt og damper let, hvilket giver et magisk og næsten uvirkeligt udseende.

Foto: Haber.dk

De varme kilder, der skaber travertinerne, er også tilgængelige for besøgende. Man kan bade i disse mineralrige bassiner, som siges at have helbredende egenskaber.

Solnedgange

Pamukkale er også kendt for sine smukke solnedgange. Når solen går ned, bader den terrasserne i gyldne, rosa og lilla nuancer, hvilket skaber et spektakulært farvespil på himlen og i det reflekterende vand.

Historiske og Kulturelle Skatte

Hierapolis Antikke By

LÆS:  En anderledes stemme i verdens digte

Ved siden af Pamukkale ligger Hierapolis, en gammel romersk by med imponerende ruiner, herunder et velbevaret teater, termiske bade og gravpladser. Dette giver besøgende en enestående mulighed for at dykke ned i historien. Det mest bemærkelsesværdige er det store romerske teater, der giver en fornemmelse af områdets historiske betydning.

UNESCO Verdensarv

Pamukkale og Hierapolis er på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket understreger områdets globale betydning og bevaring af både naturlige og kulturelle værdier.

Området er veludviklet med mange overnatningsmuligheder, restauranter og turistfaciliteter, hvilket gør det nemt og bekvemt for besøgende.

Kombinationen af de smukke naturlige formationer og de historiske ruiner gør Pamukkale til et unikt rejsemål, der ikke kan sammenlignes med noget andet sted.

At besøge Pamukkale er en oplevelse, der kombinerer naturens vidundere med historiens rigdom, og det er bestemt en destination, der bør være på rejseplanen, hvis man ønsker at opleve noget helt specielt.

Alt i alt er udsigten over Pamukkale en harmonisk blanding af naturlig skønhed og historisk rigdom, der skaber et uforglemmeligt syn for alle besøgende.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Cengiz Kahraman startede sit journalistiske virke i 1992 i det tyrkiske dagblad Milliyet og har været korrespondent for en række tyrkiske dagblade i Istanbul og i Frankfurt indtil slutningen i halvfemserne. Han har arbejdet i DR International som nyhedsoplæser på tyrkisk og arbejdede som freelance reporter i kort tid hos BBC World Turkish Service i København. Cengiz Kahraman der begyndte at arbejde i Politiken i 2002 og har været redaktør for den ugentlige nyhedsavis Haber, der blev udgivet på tyrkisk og dansk i Politiken. Siden slutningen af 2004 har stået for udgivelsen af Haber, som udkom hver måned og gratis distribueret landsdækkende, derefter som en netavis.. I 2008 ståede bag Cengiz Kahraman udgivelsen af den danskarabiske avis Alkhabar med støtte fra Integrationsministeriet og Dagbladsnævnet og Gazette (dansksproget månedsblad og internetavisen, gazette.dk). Cengiz Kahraman har læst Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet i BH. Han har også distribueret tyrkisk film i mange år i Danmark og i 2007 og i 2012 arrangeret "Cinematurca – Tyrkiske Filmdage". I dag er han redaktør og indehaver af HCK Media, der udgiver internet aviser "Danturk.com og Haber.dk".

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *