Ved årsskiftet boede 42 procent af landets befolkning i større byer. Det er fem procentpoint mere end i 2015.

Danskere søger i højere grad mod de større byer, end de har gjort tidligere.
Det viser den årlige byopgørelse fra Danmarks Statistik, der viser, hvor danskerne bor.
42 procent boede ved årsskiftet i byområder med mere end 50.000 indbyggere.
Det er en stigning på fem procentpoint siden 2015 og kan til dels forklares ved, at der også er blevet flere byer i den kategori.
Hen over de seneste ti år er byer som Roskilde, Herning og Silkeborg nemlig vokset sig så store, at de nu er kommet med.
Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, peger desuden på, at det oftest er i de større byer, at de største danske eksportvirksomheder befinder sig.
– Der er simpelthen flere virksomheder i og omkring de større byer, der står stærkere i den globale konkurrence, skriver han i en kommentar.
På top-listen finder man Horsens, der har 64.418 indbyggere. Det er næsten 8.000 flere end for ti år siden og betyder, at den østjyske by har overhalet Kolding og nu er landets syvendestørste by.
Ellers ser top-10-listen nøjagtigt lige sådan ud, som den gjorde for ti år siden.
Hovedstadsområdet ligger fortsat i top. Ved nytår boede lige knap 1,4 millioner mennesker her, efter at befolkningen er vokset med 132.810 indbyggere på ti år.
Af opgørelsen fremgår det også, at 11,2 procent af befolkningen levede i landdistrikter ved årsskiftet. Det er 1,1 procentpoint lavere end i 2015.
Samlet set udgør denne gruppe således 671.948 personer og er defineret ved, at de bor i områder, der har færre end 200 indbyggere.
Der boede ved årsskiftet 5.992.734 indbyggere i Danmark, og det forventes, at befolkningstallet i løbet af 2025 vil runde 6 millioner.
/ritzau/