Løkke kalder fangeudveksling en ’stor diplomatisk sejr’ for Tyrkiet

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen kalde den omfattende fangeudveksling mellem Vesten på den ene side og Rusland og Belarus på den anden en ’stor diplomatisk sejr’ for Tyrkiet.

Foto: AA

Af Danturk.com

Den omfattende udveksling af fanger har været måneder undervejs, og der ligger et stort diplomatisk arbejde bag. Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), roser Tyrkiet for, at det er lykkedes.

Det skriver DR på sin hjemmeside.

En omfattende fangeudveksling mellem Vesten på den ene side og Rusland og Belarus på den anden fandt sted i går. 16 personer er blevet frigivet af russerne og belaruserne, mens otte voksne og to børn er kommet den anden vej.

Udvekslingen fandt sted i den tyrkiske hovedstad, Ankara, og Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), ser det som diplomatisk sejr for Tyrkiet.

– Først og fremmest er det jo en stor tyrkisk, diplomatisk sejr, og så er det jo rigtig, rigtig godt for de 16 mennesker, der er hjulpet ud af Belarus og Rusland, siger Løkke til DR.

Ifølge DR glæder han sig også over, at man fra Vestens side har formået at få flere personer frigivet, end man har sendt tilbage til Rusland.

– Det er også godt, at balancen er den rigtige vej. Altså, 16 den rigtige vej og 10 den forkerte, kunne man sige.

– Det er selvfølgelig trist, at det overhovedet er nødvendigt. Sådan vil det altid være, at man sidder med en følelse af, at man også sætter nogle folk fri, som har villet gøre rigtig skade på vores samfund. Det er desværre et vidnesbyrd om den tid, vi befinder os i, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

LÆS:  Det europæriske asyllotteri: En realistisk utopi der kan løse krisen

Han mener ikke, at udvekslingen nødvendigvis sender et signal om, at Vesten er eftergivende overfor stater som Rusland. Det er verdenssituationens dilemma.

– Det er først og fremmest et vidnesbyrd om, at det demokratiske rum i Belarus og Rusland er indsnævret til det rene ingenting, når folk har siddet fængslet på den baggrund, de har. Sammenlignet med det, der er frigivet den anden vej, som jo er rigtige spioner og rigtige kriminelle, siger Lars Løkke Rasmussen.

– Men vi lever jo i den verden, der er, og ikke i den verden, vi ønsker, der skulle være, og derfor kan jeg ikke lade være med at glæde mig over, at der er 16 mennesker, der er trukket ud af forfærdelige Rusland og Belarus, siger han.

Blandt de løsladte fanger i Rusland er den amerikanske journalist Evan Gerskovich og den russiske systemkritiker Vladimir Kara-Murza.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *