OL i Paris 2024: Et historisk øjeblik med verdens øjne rettet mod byernes by

De Olympiske Lege vender tilbage til Paris efter 100 år med 10.500 atleter fra 206 lande, herunder 133 danske og 102 tyrkiske deltagere, der skal kæmpe om medaljer i 32 sportsgrene fra den 26. juli til den 11. august.
Foto: AA

Af Meral BALLEGAARD
meral@danturk.com

Nedtællingen til OL i Paris 2024 er begyndt. De olympiske lege i Paris begynder på fredag den 26. juli og den varer indtil den 11. august.

Med tændingen af den olympiske ild i sidste måned er verdens øjne rettet mod Paris.

Ifølge den tyrkiske olympiske komité, TMOK blev de 33. olympiske lege officielt åbnet ved den traditionelle fakkeltændingsceremoni i den antikke by Olympia i Grækenland.

De olympiske lege i Paris 2024 vil blive afholdt med deltagelse af 10.500 atleter fra 206 lande, fordelt på 32 sportsgrene.

100 år senere i Paris

Foto: AA

De olympiske sommerlege, som millioner af sportsfans ser frem til med spænding, vil officielt starte med åbningsceremonien den 26. juli med dansk tid klokken 21.00.

Åbningsceremonien for de 33. olympiske sommerlege vil finde sted ved Seinen.

Siden 1896 er de olympiske sommerlege blevet afholdt for tredje gang i Paris, Frankrigs hovedstad.

Ud af de 29 olympiske arrangementer, der er afholdt siden de moderne olympiske lege startede i 1896, har 16 fundet sted i Europa, 6 i Nordamerika, 4 i Asien, 2 i Australien og 1 i Sydamerika.

De olympiske lege, som er blevet afholdt i byer, der er opkaldt efter deres værtsby, er hidtil blevet arrangeret i 23 byer i 19 lande.

USA, hvor de olympiske lege blev afholdt i St. Louis i 1904, Los Angeles i 1932 og 1984 og Atlanta i 1996, har med i alt 4 arrangementer været det land, der har oplevet denne begivenhed flest gange.

LÆS:  Den tyrkiske musikgruppe Derya Yıldırım & Grup Simsek gæster Roskilde Festival

Danmark stiller med 133 atleter i 20 sportsgrene

Foto: ol.dk

Danmark stiller med 133 atleter inklusiv 12 i 20 sportsgrene, herunder 74 kvinder og 59 mænd om olympiske medaljer ved OL i Paris. Truppen tæller både flere tidligere OL-guldvindere samt unge OL-debutanter.

Det samlede danske OL-hold består af 133 atleter, hvoraf 12 er reserver. Seks af reserverne er håndboldspillere, tre er cykelryttere, en er bordtennisspiller, en er roer og en er dressurrytter. 10 af reserverne er med i Paris, mens to af dem er ’stand by’ i Danmark, hvis der skulle blive brug for dem.

Det skriver Danmarks Olympiske Komitè på sin hjemmeside.

De danske atleter vil repræsentere landet i OL i discipliner som Atletik, Badminton, Boksning, Bordtennis, Brydning, Bueskydning, Cykling-bane, Cykling – BMX-racing, Cykling – landevej, Cykling – mountainbike, Golf, Håndbold – kvinder, Håndbold – mænd, Judo, Kajak, Ridesport, Roning, Sejlsport, Skateboarding, Skydning, Svømning, Taekwondo, Tennis, Triatlon.

Tyrkiet stiller med 102 atleter i 18 sportsgrene

Foto: AA

Antallet af kvindelige atleter i det tyrkiske hold overstiger antallet af mænd.

Det tyrkiske OL-hold afsted mod Paris. “Team Türkiye” stiller med i alt 102 atleter i 18 sportsgrene, herunder 54 kvinder og 48 mænd om olympiske medaljer ved OL i Paris.

Det er dermed anden gang, siden OL i London 2012, at antallet af kvindelige atleter i det tyrkiske hold overstiger antallet af mandlige atleter.

I det tyrkiske hold vil kvindelig volleyball med 13 spillere være den sportsgren med flest kvindelige atleter. For mændene vil atletik med 10 atleter være den sportsgren med flest mandlige atleter.

Atleter fra Tyrkiet vil repræsentere landet i OL i discipliner som skydning, atletik, badminton, cykling, boksning, gymnastik, fægtning, brydning, vægtløftning, judo, bueskydning, taekwondo, svømning og mange andre. Paris-olympiaden vil blive afholdt med deltagelse af ca. 10.500 atleter i 32 sportsgrene.

LÆS:  I 2027 vil European Games blive afholdt i Istanbul

I den tyrkiske olympiske trup er der 16 atleter inden for atletik. Atletik skiller sig ud som den sportsgren, der sender flest atleter til olympiaden.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Meral Ballegaard arbejdede i Kulturministeriet i Tyrkiet i tre år efter afsluttede sin uddannelse fra fakultetet for Erhvervsøkonomi på Hacettepe University. Hun har siden 2002 boet i Danmark. Hun læste pædagog- og mentoruddannelsen i København, hvor hun afsluttede sin kandidatuddannelse i integration på Syddansk Universitet. Hendes første artikler og interviews blev offentliggjort i Sabah Newspaper i 1999 i Tyrkiet. Meral Ballegaard bidrager frivillig til netavisen Danturk.com med interviews og artikler både fra Danmark og fra den tyrkiske kunstverden.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *