Historisk fangeudveksling i Ankara

STØRSTE FANGEUDVEKSLING I NYERE TID GENNEMFØRT I TYRKIETS HOVEDSTAD, ANKARA

Den tyrkiske efterretningstjeneste, MIT, koordinerer omfattende udveksling af 26 fanger fra syv forskellige lande, herunder prominente navne som Evan Gershkovich og Paul Whelan.

Foto: AA

Af Danturk.com

En stor fangeudvekslingsoperation blev gennemført i Ankara, Tyrkiets hovedstad, hvor 26 fanger fra USA, Tyskland, Polen, Slovenien, Norge, Rusland, og Hviderusland blev udvekslet.

Den tyrkiske efterretningstjeneste, MIT, spillede en central rolle i koordineringen af denne operation, som involverede adskillige prominente fanger.

Blandt de udvekslede: Kendte journalister og militærpersoner

Operationen inkluderede blandt andre The Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich, den tidligere amerikanske marineinfanterist Paul Whelan, og den russiske FSB-officer Vadim Krasikov. I alt blev 26 fanger transporteret fra fængsler i syv forskellige lande.

Detajler om udvekslingen

Ifølge den tyrkiske efterretningstjeneste, MIT, blev fangerne fløjet til Tyrkiet med syv fly fra de involverede lande, herunder USA, Tyskland, Polen, Slovenien, Norge, og Rusland.

Efter ankomsten blev de eskorteret til sikre områder under opsyn af MIT-medarbejdere. Udvekslingen var en del af en større mæglingsindsats, der sigter mod at forbedre internationale relationer.

Baggrund for fangeudvekslingen

Blandt de mest bemærkelsesværdige personer, der blev udvekslet, var Evan Gershkovich, der blev arresteret i Rusland for påstået spionage, og Paul Whelan, der har været tilbageholdt siden 2018 under lignende anklager.

Whelan blev idømt 16 års fængsel, og Gershkovich modtog en lignende dom i juli 2023.

Også den russiske oppositionsleder Ilya Yashin, dømt for at sprede falske anklager om Ruslands hær, var blandt de udvekslede.

Kompleks logistik
De 26 fanger blev transporteret til forskellige destinationer efter udvekslingen: Tre fløj til USA, 13 til Tyskland, og ti til Rusland.

LÆS:  Putin advarer om problemer med Nato-landet Finland

Hver flyvning blev nøje koordineret og godkendt af MIT, der sikrede, at alle procedurer og sikkerhedsforanstaltninger blev overholdt.

Styrkelse af internationale relationer
Den tyrkiske efterretningstjeneste har udtalt, at denne udveksling repræsenterer en betydelig diplomatiske indsats og markerer en af de mest omfattende fangeudvekslinger i nyere tid.

Ved at fungere som mægler i denne komplekse operation har Tyrkiet understreget sin rolle som en vigtig aktør i internationale diplomatiske relationer.

Kilde: Anadolu Ajansi, Tyrkiske medier, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *