Lars Løkke hædres for at fremme København i udlandet

Copenhagen Goodwill Ambassadors-pris gik i år til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) for hans indsats med at promovere København og Danmark internationalt.
Foto Hasse Ferrold

Af Danturk.com

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fik overrakt tirsdag aften “Årets goodwıll ambassador award” fra Goodwill Ambassadørerne ved et arrangement på Københavns Rådhus med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) som vært.

Prisen gives til en person eller organisation, der gør en særlig indsats for at fremme København og Danmark uden for landets grænser.

Copenhagen Goodwill Ambassadors, et netværk af 50 danske erhvervsfolk i ledende stillinger i mere end 25 lande, står bag prisen.

Foto Hasse Ferrold

Netværket, der blev etableret i 1996 af Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen, fungerer som en platform for både national og international netværksskabelse, branding og promovering af København samt styrkelse af Danmarks konkurrenceevne inden for investering, kultur og turisme. Formand er tidligere overborgmester, Jens Kramer Mikkelsen. Netværket drives af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity.

Lars Løkke Rasmussen udtaler, at prisen betyder “noget helt særligt” for ham, især fordi han har arbejdet målrettet på at forbedre vilkårene for danskere, der bor i udlandet.

– Udenlandsdanskere er en vigtig del af Danmark, men deres betydning bliver sjældent fremhævet nok,” siger udenrigsministeren.

Dette er tredje gang, at prisen uddeles. Sidste år gik den til DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue for hendes programserie “Danskere i verden” på DR.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Løkke: Balkanlande skal have udsigt til EU-medlemskab

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *