Ballon d’Or 2024: Favoritter og Kandidater

Ballon d’Or er fodboldens mest prestigefyldte individuelle pris, og nomineringerne til 2024 udgaven inkluderer både etablerede stjerner og fremadstormende talenter. Flere spillere har haft exceptionelle sæsoner, hvilket gør konkurrencen om prisen intens og spændende.

Foto: AA

Af Timucin KARAKAPLAN

Største Favoritter

De største favoritter til at vinde Ballon d’Or 2024 er spillere, der har præsteret på allerhøjeste niveau hele sæsonen

  • Kylian Mbappé (PSG/Real Madrid og Frankrig):Mbappé har haft endnu en exceptionel sæson med PSG hvor han har vist sig at være en af de mest scorende spillere i hele verden. Hans nylige skifte til Real Madrid har cementeret hans status som en af verdens bedste spillere, hvilket gør ham til en af de klare favoritter.
  • Jude Bellingham (Real Madrid og England):Bellingham har været fænomenal i Real Madrid og fortsætter med at dominere midtbanen. Med sine mål, kreativitet og fysiske styrke er han en stærk favorit til prisen.
  • Rodri (Manchester City og Spanien):Rodri var en nøglespiller i Manchester Citys Champions League og Premier League-triumf, og ikke mindst Spaniens fremragende EM-kampagne. han har vist sig som en af de bedste midtbanespillere i verden og hans lederskab og stabilitet gør ham til en topkandidat.
  • Vinícius Jr. (Real Madrid og Brasilien):Vinícius har fortsat sin eksplosive udvikling og er blevet en af de mest frygtede angribere i Europa. Hans evne til at score og levere assists i afgørende øjeblikke gør ham til en seriøs udfordrer.

Outsiders og potentielle overraskelser

Udover de store favoritter er der en række spillere, der kan overraske og blande sig i toppen:

  • Lautaro Martinez (Inter og Argentina):Martinez har været en afgørende spiller for Inter og har også præsteret på det argentinske landshold hvor han vandt Copa America. Hans målfarlighed og lederskab gør ham til en mulig udfordrer.
  • Martin Ødegaard (Arsenal og Norge):Ødegaard har spillet en afgørende rolle i Arsenals stærke sæson. Som en af Premier Leagues mest kreative midtbanespillere har han vist, at han er en leder.
  • Hakan Çalhanoğlu (Inter og Tyrkiet):Çalhanoğlu har haft en imponerende sæson med Inter, især i Champions League, hvor han har styret midtbanen med præcision og teknik. Hans lederskab var også vigtigt i Tyrkiets succesfulde EM-kampagne, hvilket har styrket hans profil som en stærk outsider.
LÆS:  Selvmål giver FCK godt udgangspunkt i sidste del af CL-jagt

Yngre Talenter og Nye Ansigter

Der er også en række unge spillere, der har markeret sig og viser potentiale til at blive fremtidens superstjerner:

  • Bukayo Saka (Arsenal og England): Saka har haft en fremragende sæson med Arsenal og har allerede vist sig som en af de vigtigste spillere for det engelske landshold. Hans teknik, målfarlighed og hurtighed gør ham til et af de mest lysende talenter i Europa.
  • Cole Palmer (Chelsea og England): Palmer har haft et gennembrud i Chelsea, hvor han med sin kreativitet og målscoring har vist sit store potentiale. Han er en af Englands næste store stjerner at følge tæt.
  • Phil Foden (Manchester City og England): Foden fortsætter med at imponere for både Manchester City og det engelske landshold. Han har en unik blanding af flair, teknik og målfarlighed, hvilket gør ham til en af de mest spændende unge spillere i verden.
  • Lamine Yamal (Barcelona og Spanien): Trods sin unge alder har Yamal allerede markeret sig i Barcelonas og Spaniens førstehold. Hans tekniske evner og flair gør ham til et af de mest interessante talenter i fodbold i dag.
  • Florian Wirtz (Bayer Leverkusen og Tyskland): Wirtz har imponeret i Bundesligaen med sine kreative evner og offensive bidrag fra midtbanen. Han er en af de mest lovende spillere i Europa.

Afsluttende Bemærkninger

Mens spillere som Mbappé, Bellingham, Rodri og Vinícius Jr. er favoritter til at vinde Ballon d’Or 2024, kan spillere som Erling Haaland og Dani Carvajal også vise sig at være stærke kandidater eftersom de begge har haft fremragende sæsoner.

Ballon d’Or 2024 markerer både de største nuværende stjerner og næste generation af spillere som Florian Wirtz, Phil Foden og Cole Palmer, der allerede viser deres potentiale til at dominere fodboldens fremtid.

LÆS:  Socialdemokratiets jagt på stemmer

Flere Topspillere Udeladt fra Ballon d’Or 2024 Nomineringer

Topspillere som Musiala, Salah og Rodrygo blev ikke nomineret til Ballon d’Or 2024, hvilket har overrasket mange fodboldfans og eksperter. Jamal Musiala har haft en imponerende sæson for Bayern München, mens Mohamed Salah fortsat har været en afgørende, spiller for Liverpool med stærke præstationer. Rodrygo har også været en vigtig del af Real Madrid, især med sine bidrag i store kampe. Deres fravær fra nomineringerne er bemærkelsesværdigt, da de har været blandt de bedste spillere i europæisk fodbold det seneste år.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *