Tragedien om Narin Güran: Tyrkiet rystet over 8-årigs forsvinden og mord

Narin Gürans livløse krop blev fundet 19 dage efter hendes forsvinden, skjult i en flod. Efterforskningen har ført til flere anholdelser, herunder hendes onkel, mens offentligheden kræver retfærdighed og svar.
Foto: AA

Af Cengiz KAHRAMAN
cengiz@danturk.com

ANTALYA – Tyrkiet sørger over den 8-årige Narin Güran, som forsvandt og hendes lig blev fundet 19 dage senere skjult i en sæk ved ved et vandløb, hvor det var blevet vejet ned med sten. Den tragiske død på Narin Güran har rejst mange spørgsmål i offentligheden.

Den 8-årige Narin Güran forsvandt den 21. august 2024 i Tavsantepe-kvarteret i Diyarbakir, i sydøstlige del af Tyrkiet. Efter flere dages intens eftersøgning blev hendes krop fundet på tragisk vis. Den dag var hun på vej til koranskole, men kom aldrig hjem igen. Familien startede en eftersøgning med hjælp fra landsbybeboerne, og da de ikke kunne finde hende, meldte de hende savnet til gendarmeriet samme aften.

Narins livløse krop blev fundet den 8. september 2024, 19 dage efter hendes forsvinden. Narins død har skabt stor sorg og forargelse i Tyrkiet

Indenrigsminister Ali Yerlikaya bekræftede, at det var gendarmeriet eftersøgnings- og redningshold, der fandt hendes krop. Den lille pige blev begravet i et område to kilometer væk fra hendes landsby, og efterforskningen i sagen fortsætter med væsentlige udviklinger.

Mistænkte og tilståelser

Som led i efterforskningen af Narin Gürans forsvinden er indtil videre 24 personer blevet anholdt, herunder Narins forældre, søskende og andre familiemedlemmer. Blandt dem er Narins onkel, Salim Güran, og flere andre mistænkte.

DNA-analyser viste, at der var en forbindelse mellem DNA fra Narins onkel Salims bil og Narins tøj.

LÆS:  Tyrkisk storværft købte det norske værft Havyard Leirvik

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu Agency afgav en af de mistænkte, N.B., en opsigtsvækkende tilståelse. N.B. hævder, at Salim Güran tilbød ham 200.000 tyrkiske lira (40.000 kron) for at bortskaffe Narins lig ved en flod.

I sin forklaring nævnte N.B., at han bemærkede rødme på Narins hals og følte skyld undervejs, men fortsatte på grund af det pengebeløb, han havde modtaget.

N.B. forklarede, at han blev truet af Salim, der sagde, at han ville dræbe ham og hans familie, hvis han ikke gjorde som sagt.

Efterforskningens forløb

Narinss onkel, Salim Güran, blev den 2. september 2024 varetægtsfængslet af en dommer. Sammen med N.B. deltog han i de 19 dage lange eftersøgninger. Selvom de stadig mangler at fastslå den nøjagtige dødsårsag, oplyste Retsmedicinsk Institut i Diyarbakir, at der ikke var tegn på skader fra skarpe genstande eller skydevåben ved obduktionen. Visse prøver blev sendt til yderligere analyse i Istanbul.

Offentlig reaktion

Foto: AA

Narins tragiske død har rystet Tyrkiet, og mange har udtrykt deres sorg og vrede på sociale medier. Der har været demonstrationer og krav om retfærdighed, hvilket har ført til en intens debat om beskyttelse af børn og håndtering af sådanne forbrydelser i landet.

Sagen har affødt stor offentlig vrede og har ført til krav om genindførelse af dødsstraffen for forbrydelser mod børn.

Ministre og offentlige personer har også udtrykt deres støtte til Narins familie og har lovet, at de ansvarlige vil blive stillet til ansvar. Sagen er stadig under efterforskning, og der er stor offentlig interesse i, hvordan retssystemet vil håndtere de involverede.

Pres på familien og mediernes rolle

LÆS:  Braithwaite får chancen i Danmarks gruppefinale ved VM

Familien og landsbyen venter på klarhed i sagen, men føler sig samtidig dømt af medierne, før nogen er blevet endeligt erklæret skyldig. Narins bedstemor, Leyla Güran, udtrykte sin dybe sorg over barnebarnets død under begravelsen, mens familiemedlemmerne kæmpede med det intense mediepres. Leyla udtrykte sin frustration over, at offentligheden har draget konklusioner, før morderens identitet er blevet bekræftet.

Narins familie har besluttet ikke at afholde nogen kondolence samlinger, før morderne er blevet fundet. Onklen forklarede, at familien ikke vil markere sorgen formelt, før retfærdighed er sket fyldest. Selvom landsbybeboerne har forblevet tavse, deltog repræsentanter fra provinsmyndighederne, herunder Diyarbakirs guvernør og medlemmer af det tyrkiske parlament, ved begravelsen.

Udtalelser fra myndighederne

Indenrigsminister Ali Yerlikaya offentliggjorde via X, at Narins lig var blevet fundet af gendarmeristyrkerne. Efterfølgende oplyste Diyarbakırs guvernør Murat Zorluoglu, at Narin var blevet fundet i en flod, og at hendes krop var blevet skjult under grene og sten, efter hun var blevet myrdet. Guvernøren undlod at besvare spørgsmål fra pressen på grund af den igangværende efterforskning, men understregede, at undersøgelsen fortsætter grundigt og fra flere vinkler.

Præsident Recep Tayyip Erdogan lovede efter et kabinetmøde, at Narins morder ville blive straffet hårdt, og at han personligt vil følge sagen.

Narin Güran’s død har skabt stor sorg og forargelse i Tyrkiet. Mens efterforskningen fortsætter, vokser både familiens smerte og landsbyens frustration.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Erhvervsuddannelser er ikke blevet mere populære hos de unge

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Cengiz Kahraman startede sit journalistiske virke i 1992 i det tyrkiske dagblad Milliyet og har været korrespondent for en række tyrkiske dagblade i Istanbul og i Frankfurt indtil slutningen i halvfemserne. Han har arbejdet i DR International som nyhedsoplæser på tyrkisk og arbejdede som freelance reporter i kort tid hos BBC World Turkish Service i København. Cengiz Kahraman der begyndte at arbejde i Politiken i 2002 og har været redaktør for den ugentlige nyhedsavis Haber, der blev udgivet på tyrkisk og dansk i Politiken. Siden slutningen af 2004 har stået for udgivelsen af Haber, som udkom hver måned og gratis distribueret landsdækkende, derefter som en netavis.. I 2008 ståede bag Cengiz Kahraman udgivelsen af den danskarabiske avis Alkhabar med støtte fra Integrationsministeriet og Dagbladsnævnet og Gazette (dansksproget månedsblad og internetavisen, gazette.dk). Cengiz Kahraman har læst Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet i BH. Han har også distribueret tyrkisk film i mange år i Danmark og i 2007 og i 2012 arrangeret "Cinematurca – Tyrkiske Filmdage". I dag er han redaktør og indehaver af HCK Media, der udgiver internet aviser "Danturk.com og Haber.dk".

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *