Braithwaite får chancen i Danmarks gruppefinale ved VM

Kasper Hjulmand dropper sin trebackkæde og skifter igen ud i landsholdets angreb til VM-kampen mod Australien.

Foto: AA

Landstræner Kasper Hjulmand har atter byttet ud i forreste kæde på fodboldlandsholdet forud for onsdagens afgørende VM-gruppekamp mod Australien.

Danmark skal vinde kampen for at kunne gå videre til ottendedelsfinalen, og i bestræbelserne på at få tre point satser Hjulmand på lidt mindre fysik og lidt mere flair.

Efter først at have startet med Kasper Dolberg mod Tunesien og Andreas Cornelius mod Frankrig bliver det nu Martin Braithwaite, der får chancen som Danmarks forreste angriber.

Også Andreas Skov Olsen er atter at finde i startopstillingen. Kantspilleren missede kampen mod Frankrig på grund af en skade. Han henviser sin nære ven Mikkel Damsgaard til bænken. Jesper Lindstrøm indtager den anden kant.

Akkurat som det var tilfældet mod Frankrig, må anfører Simon Kjær indlede opgøret på bænken. Danmarks anfører har dog meldt sig selv klar til at spille, hvis det bliver nødvendigt.

Også midtstopperen Victor Nelsson er bænket, da Kasper Hjulmand har skiftet fra 3-4-3 til 4-3-3.

Danmarks centrale forsvar består derfor af Joachim Andersen og Andreas Christensen, mens Ramus Nissen Kristensen og Joakim Mæhle får genvalg på de to backer.

Formationsskiftet giver plads til en ekstra central midtbanespiller. Den plads tager Mathias Jensen fra Brentford sig af.

De danske spillere har kniven for struben og skal bruge tre point for at overhale Australien og give sig selv muligheden for at gå videre. Det kræver dog også, at Frankrig samtidig tager point mod Tunesien. Vinder både Danmark og Tunesien afgør målscoren, hvem der avancerer.

LÆS:  Putin lægger op til at gøre Tyrkiet til nyt gascenter

Danmarks startopstilling ser ud som følger (4-3-3):

Kasper Schmeichel – Rasmus Nissen Kristensen, Joachim Andersen, Andreas Christensen, Joakim Mæhle – Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen, Christian Eriksen – Andreas Skov Olsen, Martin Braithwaite, Jesper Lindstrøm.

Australien stiller op med FC København-målmand Mathew Ryan som anfører. Holdet stiller op med en trebackkæde, der ofte kan tendere til at være en fembackkæde.

Kampen begynder klokken 16 dansk tid og dømmes af Mustapha Ghorbal fra Algeriet.

FAKTA: Sådan går Danmark videre ved fodbold-VM
Danmark skal slå Australien og matche en eventuel tunesisk sejr for at gå videre til VM-ottendedelsfinalerne.
Det er egentligt meget simpelt. Danmark skal onsdag slå Australien for at undgå at skulle rejse hjem fra VM-slutrunden i Qatar efter gruppespillet.
Alle andre resultater betyder, at Frankrig og enten Australien eller Tunesien går videre til ottendedelsfinalerne fra gruppen.
En sejr er til gengæld ikke helt nok for Danmark i alle tilfælde. Herunder følger de mulige scenarier for Danmark i tilfælde af sejr over Australien.
* Danmark vinder, og Frankrig vinder eller spiller uafgjort mod Tunesien.
Danmark går videre på andenpladsen efter Frankrig.
* Danmark vinder, og Tunesien slår Frankrig.
Danmark og Tunesien slutter begge på fire point, og målscoren er nu afgørende. Før kampene onsdag har Danmark en målscore på 1-2, og Tunesiens lyder på 0-1.
Målforskel er afgørende først. Eksempel: Danmark vinder 2-0 over Australien, og Tunesien vinder 2-1 over Frankrig.
Danmark går videre med målscoren 3-2 mod Tunesiens 2-2.
Hvis målforskellen er ens, tæller antal scorede mål i alle gruppekampe. Eksempel: Danmark og Tunesien vinder begge 1-0. Danmark går videre med en målscore på 2-2 mod Tunesiens 1-1.

LÆS:  Guldpalmen tildelt svensk instruktør i Cannes

Hvis Danmark og Tunesien slutter med præcis samme målscore, bliver holdenes fairplay-regnskab i de tre gruppekampe afgørende. Eksempel: Danmark vinder 1-0, og Tunesien vinder 2-1. Begge hold slutter på 2-2 i målscore.
I så fald tæller et gult kort for -1 point, et rødt kort efter to gule kort giver -3 point, et direkte rødt kort giver -4 point, og et gult kort efterfulgt af et direkte rødt kort giver -5 point.
Før onsdagens afgørelse har både Danmark og Tunesien fået fire gule kort og står altså noteret for -4 point.
Skulle det ske, at Danmark og Tunesien slutter lige på både point, målscore og i fair play-regnskabet, bliver der trukket lod om pladsen i ottendedelsfinalerne.
Kampene Danmark-Australien og Frankrig-Tunesien spilles onsdag klokken 16.
/ritzau/

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *