Putin lægger op til at gøre Tyrkiet til nyt gascenter

Rusland kan bygge et gasforsyningscenter, som kan komme tyrkerne til gode, mener den russiske præsident.

Foto: Anadolu Ajansı

Præsident Vladimir Putin har torsdag sagt til sin tyrkiske modpart, Recep Tayyip Erdogan, at Tyrkiet udgør den mest pålidelige rute med hensyn til at sende gas til EU, og han har lagt op til, at Rusland kan bygge et forsyningscenter, som kan komme tyrkerne til gode.

– Ved opførelsen af et sådant forsyningscenter, som vi selvfølgelig skulle bygge sammen, ville der også blive skabt en platform ikke kun for forsyninger, men også for prisfastsættelser, fordi det er et meget vigtigt anliggende, hedder i en række udtalelser fra den russiske leder.

LÆS:  Mette vil ikke kommentere Sofies krav

Putin talte også onsdag om et tyrkisk fordelingscenter. Han sagde, at Rusland kunne omdirigere de beskadigede Nord Stream-gasrørledninger i Østersøen til Tyrkiet.

Putin og Erdogan mødtes i Kasakhstan, hvor Erdogan også nævnte Ruslands opførelse af Tyrkiets første atomkraftværk, der ventes åbnet næste år.

LÆS:  Tyrkiet er dybt bekymret over Ruslands "ensidige folkeafstemninger" i Ukraine

Det var fjerde gang på tre måneder, at Putin og Erdogan mødtes.

Erdogan forsvarer på sin side, at han opretholder båndene til Rusland trods krigen i Ukraine. Tyrkiet er det Nato-land, som har tættest kontakt med Rusland i dag.

Erdogan henviste torsdag til, at Tyrkiet har været med til at få en kornaftale på plads med Rusland om transport af ukrainsk korn via Sortehavet.

USA og EU lægger pres på Tyrkiet for at få landet til at støtte de sanktioner, som Vesten har indført mod Rusland.

/ritzau/AFP

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *