Mette vil ikke kommentere Sofies krav

Radikale Venstre kræver valg udskrevet senest 4. oktober, ellers væltes regeringen, men statsminister Mette Frederiksen vil ikke kommentere, hvornår der udskrives valg.

Foto: Socialdemokratiet AIA

Danturk.com

KØBENHAVN – Radikale Venstres leder Sofie Carsten Nielsen, der redder regeringen fra mistillid, fastsatte, at statsministeren skulle udskrive et valg senest den 4. oktober, ellers truede med at vælte regeringen. Statsministeren vil ikke kommentere hvornår der bliver udskrevet folketingsvalg i Danmark.

Foto: Steen Brogaard, Folketinget.dk

Radikale Venstre kræver, at der udskrives valg, så snart Danmark er tilbage fra sommerferien og senest inden Folketingets åbning 4. oktober.

”Jeg vil klart opfordre til og forventer, at statsministeren udskriver valg efter sommerferien – og senest inden Folketinget igen samles til oktober. Ellers udtrykker vi mistillid ved Folketingets åbning. Der er brug for en ny start,” det skriver Sofie Carsten Nielsen, formand for Radikale Venstre, på sin Facebook.

”Når man læser kommissionens beretning står det klart, at der er tale om meget alvorlig sag. Når vi i Radikale Venstres folketingsgruppe er nået frem til, at sagen ikke skal håndteres af jurister, men af os i Folketinget, skyldes det flere forhold. Dels står det klart, at kommissionen ligger Mette Frederiksens forklaring til grund. Mette Frederiksen talte ifølge kommissionen sandt, da hun sagde, at hun ikke kendte til den manglende hjemmel. Dels er der intet i beretningen, der understøtter, at statsministeren har handlet groft uagtsomt. Dermed er der intet grundlag for at føre en rigsret,” skriver hun videre på sin Facebook.

Statsminister: Ingen kommentar

Statsministeren vil altså ikke kommentere på, hvornår der udskrives folketingsvalg. Hvis Radikale Venstres ord står ved magt, kan det dog ikke blive senere end 4. oktober.

LÆS:  Danmark siger 'ja' til fælleseuropæisk forsvar

”Jeg har meget stor respekt for partierne, og jeg lytter til, hvad partierne siger, ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men jeg udtaler mig ikke om, hvornår der kommer valg,” udtaler statsminister Mette Frederiksen til TV2.

Minkkommissionen har undersøgt regeringens rolle i forhold til beslutningen om at aflive alle danske mink og har torsdag afgivet sin beretning til Folketingets Granskningsudvalg. Ifølge redegørelsen har regeringen forvaltet sin magt på en meget uhensigtsmæssig måde. Her får statsministeren og flere centrale embedsmænd en voldsom kritik.

De borgerlige partier kritiserede regeringen og krævede, at der bliver lavet en uvildig advokatundersøgelse, der kan vurdere, om der er grundlag for at stille Mette Frederiksen for en rigsret.

Radikale Venstre meddelte, der sad med de afgørende mandater, at partiet ikke ønsker en advokatundersøgelse, men i stedet vil have valg. Partiet mener nemlig, at regeringen er blevet for magtfuldkommen, og derfor skal der en ny regering til.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *