USA godkender muligt militærsalg til Danmark

Danmarks anmodning om at købe avanceret militært præcisionsudstyr blev godkendt af USA’s udenrigsministerium
Foto: Forsvaret.dk

Af Meral Ballegaard
meral@danturk.com

USA’s udenrigsministerium har givet grønt lys for et muligt salg af præcisionsvåben af typen Excalibur til Danmark, til en samlet værdi af 121 millioner dollar, svarende til cirka 800 millioner kroner.

Danmark har anmodet om at købe 339 taktiske Excalibur-projektiler fra USA, men selvom salget nu er godkendt, er det endnu uvist, hvornår og om det vil finde sted.

Pentagon understreger, at det potentielle salg vil forbedre Danmarks evne til at imødegå både nuværende og fremtidige trusler ved at øge præcisionen i militære operationer.

Salget inkluderer også reservedele, oplæring og logistikstøtte for at sikre en effektiv integration i de danske væbnede styrker.

Pentagon forsikrer, at salget ikke vil svække USA’s egen militære kapacitet, og bemærker, at det vil fremme USA’s udenrigspolitiske mål ved at styrke sikkerheden hos en vigtig NATO-allieret.

Kongressen er blevet informeret om det mulige salg, som vil blive gennemført af RTX Corporation, hvis det godkendes.

Kilde: Ritzau, AA

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LÆS:  Løkke er uenig med præsident Erdogans udmelding om Hamas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *