Løkke er uenig med præsident Erdogans udmelding om Hamas

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der i dag rejser til Tyrkiet, sagde, at han ikke er enig med præsident Erdogans udtalelse om Hamas, og han vil  lufte Danmarks og Tyrkiets uenigheder med sin tyrkiske udenrigskollega, Hakan Fidan.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i programmet Lippert på TV2 News, at han er helt uenig med præsident Erdogans udmelding om Hamas. -Foto: AA

Af Danturk.dk

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i dag rejser til Tyrkiet. På rejsen til Tyrkiet skal han fredag mødes med sin udenrigskollega, Hakan Fidan for at diskutere situationen i Israel og Gaza.

Ifølge i Lippert’ på TV 2 News sagde Udenrigsministeren, at hverken han eller EU er enige med præsident Erdogan udmelding om Hamas.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogans sagde onsdag i sin tale på sit partis, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP) parlamentariske gruppemøde, at Hamas ikke er en terrororganisation, men en befrielses- og mujahedingruppe, der forsøger at beskytte sit land.

– Det ser vi meget forskelligt på for at sige det meget meget mildt, sagde udenrigsministeren onsdag i programmet Lippert’ på TV 2 News.

Da Rasmussen blev adspurgt i programmet om uenigheden i NATO om, hvorvidt Hamas er en terrororganisation efter præsident Erdogans udsagn, mente han ikke, at man af den grund bør udelukke Tyrkiet fra NATO-samarbejdet.

– Men det viser jo kompleksiteten i det verdensbillede, vi står midt i nu. Fordi det er jo rigtigt, men det rokker ikke ved, at vi er helt uenige med Tyrkiet og Erdogan i den her melding.

– Jeg skal selv til Tyrkiet i morgen og skal mødes med deres udenrigsminister i overmorgen, og jeg kommer jo også til at markere det her synspunkt, at vi er uenige om det her, fortæller Rasmussen ifølge programmet.

LÆS:  At blive i Europa er dyrere end at tage på ferie i Antalya

– Hamas er listet som en terrororganisation i EU. Det EU, som Tyrkiet i hvert fald på et formelt plan stadig på et eller andet tidspunkt kunne have en ambition om at blive medlem af, og det bringer dem jo bare yderligere på distance af det, sagde Rasmussen i programmet Lippert.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen bidrager Erdogans melding til en splittelse mellem Vesten og de arabiske lande. Rasmussen ser en risiko for yderligere polarisering i verden og mener, at Erdogans udtalelse er et udtryk for dette.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *