At blive i Europa er dyrere end at tage på ferie i Antalya

Europæiske pensionister vil opleve varmeproblemer om vinteren pga. krigen i Ukraine og vil være dyrere for dem at blive hjemme. Hotelejere i feriebyen, Antalya har udarbejdet en pakke, der vil tiltrække de europæiske pensionister til Tyrkiet til vinter. Og der vil være billigere at tage på ferie i Antalya end at blive hjemme i Europa denne vinter.

Foto: Haber.dk

Af Yvonne NIELSEN

ANTALYA – Feriehoteller i Antalya i Tyrkiske Middelhavskyst har taget et skridt videre. Hotelejere vil sikre at europæiske ældre og pensionister, som vil opleve varmeproblemer om vinteren på grund af naturgaskrisen i Europa, kan tilbringe vinteren i Antalya.

Ifølge det tyrkiske dagblad Hürriyets middelhavs tillæg ´Hürriyet Akdeniz` udarbejdede hotelejere en feriepakke til europæiske pensionister, hvor der er billigere at tage på ferie i Antalya, end at blive hjemme i Europa.

“At blive i Europa er dyrere end at tage på ferie i Antalya. Vi, som hotelejere i Antalya, udarbejdede en feriepakke til pensionister i Europa, hvor de kan holde ferie i Antalya for 21 euro pr. dag”, sagde Recep Yavuz, som er formand for Antalya Kommunes turismearbejdsgruppen til Hürriyet Akdeniz.

Ferie til opvarmning penge

Recep Yavuz, formand for Antalya Kommunes turismearbejdsgruppen

”I Tyskland og mange andre europæiske lande er hovedudgiften handler om bolig og husly. Energi og fødevarepriserne steg meget i forhold til sidste år pga. krigen. Hvis forholdet til Rusland er fastlåst, og ventilerne lukkes, vil problemet kun blive værre. Pensionister forsøger at komme væk fra denne dystre periode. Det eneste de tænker på lige nu er at flygte til de solrige lande i et par måneder for at tilbringe flere friske dage og undgå de stigende omkostninger”, siger Recep Yavuz til avisen.

LÆS:  Sverige vil berolige Præsident Erdogan forud for regeringsskifte

Tyrkiet er heldigere end sine konkurrenter

Ifølge Recep Yavuz er der en pensioneret hær på omkring 150 millioner i Europa, og langtidsopholdspakker har altid været der, men i år er det blevet meget vigtigere på grund af omstændighederne.

”Rejsearrangørerne, som læste situationen måneder i forvejen, gav de europæiske pensionister en langsigtet internationale feriepakker i vinterperioden med de meget attraktive pakker. Men Antalya adskiller sig fra sine konkurrenter i den langsigtede overnatningspakke. Der er hoteller fra 3 stjerner til 5 stjerner, bed-breakfast eller alt inklusive muligheder, nem udrejse fra Europa, sundhedsinfrastruktur og attraktive priser får Antalya til at skille sig ud fra sine konkurrenter” fortæller Recep Yavuz.

Pakker på 21 euro pr. dag

Han siger at den tyske Urlaub feriereservationsside har tilbudt disse alternativer til feriegæster:

For eksempel et 4-stjernet hotel i Kumköy med 56 overnatninger mellem 15. november 2022 til 10. januar 2023 betaler gæsten 1209 euro og modtager følgende ydelser: Tyskland-Antalya t/r flybillet, 56 nætter/57 dage med alt inklusive overnatning (morgenmad-frokost -aftensmad) middag – snacks hele dagen, daglig præsentation af kaffe og kage og alle lokale drikkevarer), togbilletter til lufthavnen i Tyskland, transport mellem Antalya lufthavn og hotel.

152 hoteller klar til europæiske pensionister

”Hvis vi dividerer 1209 euro med 56 nætter for at finde turistens daglige udgifter, kommer en turists daglige udgifter, inklusive spisning, drikke og overnatning, op på i alt 21 euro. Hvis han tilbringer samme periode hjemme, er det umuligt at redde dagen med 21 euro, især om vinteren. Det er også meget mere fristende end at skrue ned for varmeapparaterne og pakke sig ind i et tæppe og vente på, at vinteren går over på kold og regnfulde Berlin-dage. Så billedet er meget klart; at opholde sig i Europa denne vinter er dyrere end at tage på ferie i Antalya. Disse muligheder, som Antalya tilbyder, varierer alt efter hotellet og den tilbudte service. På det 3-stjernede hotel, hvor du kan betale 511 euro for 56 dage, er der også et ultra-luksus 5-stjernet hotel til 9892 euro,” mener formanden Recep Yavuz.

LÆS:  Aftale om eksport af korn via Sortehavet forlænges

”Der er forskel på pensionisternes indkomst. Derfor er alternativet med 152 hoteller, der appellerer til enhver pensionist, så vigtigt. Antalya har åbnet sine døre for europæiske pensionister i 4 måneder med 152 hoteller, 50 tusind senge og venter på sine gæster,” tilføjer han.

info@danturk.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *