“Anatolian Leopard” er biograferne i Danmark.

Den tyrkiske filminstruktør Emre Kayışs prisbelønnede debut spillefilm, “Anatolian Leopard” er biograferne i Danmark.

Den tyrkiske filminstruktør Emre Kayiss debutfilm ‘Anatolian Leopard’ er i biografer i Danmark.

I krimidramaet ‘Anatolian Leopard’ former en ensom direktør og en indadvendt kontorassistent på Tyrkiets ældste zoo et usandsynligt bånd, da de går sammen om at skjule sandheden om den forsvundne anatolske leopard, for at stoppe privatiseringen af deres arbejdsplads.

Det sætter i gang en række absurde reaktioner, som går ud over deres kontrol. I Tyrkiets grå og stille hovedstad, lever leopardens spøgelse.

“Anatolian Leopard” har modtaget flere priser rundt omkring i verden, bl.a. på filmfestivalen i Toronto og på Antalya Golden Orange Film Festival prisen for bedste art direction sidste år.

Filmen har fået en masse omtale og gode anmeldelse. Anmelderne skriver således:

”Tyrkisk perle viser med underspillet sarkasme menneskedyrets popsmarte attituder og fantasiforladte præstationsdynamik,” skriver Rasmus Brendstrup om filmen fra Ekkomagasinet EKKO.

“Melankolien driver ned ad væggene i én af årets allerbedste film. Anatolian Leopard er slow cinema, men det er en meget smuk og rørende historie om at komme videre med sit liv og sætte pris på de små ting i livet. En af årets allerbedste film” skriver Kristian Enevoldsen fra Moovy.dk og giver 6 stjerner.

Bladet FEMINA skriver “humoristisk” og giver 4 STJERNER. CINEMAONLINE skriver “smuk ufuldendt livsvisdom” og giver 4 STJERNER og Filmskribenten skriver ”Dragende” og giver også 4 stjerner.

Handling

Efter at have været direktør for Ankara Zoo i 22 år og levet et ensomt liv, er Fikrets største bekymring bølgen af ​​innovation og privatisering i Tyrkiet. Det har længe været på dagsordenen, at den zoologiske have skulle lukkes og i stedet bygges en forlystelsespark. Den zoologiske have, hvor Fikret arbejder, er også planlagt til at blive solgt til arabiske investorer og omdannet til en forlystelsespark.

LÆS:  At blive i Europa er dyrere end at tage på ferie i Antalya

Tilstedeværelsen af ​​en gammel anatolsk leopard i zoologisk have, som er under beskyttelse, fordi den er ved at uddø, hindrer disse planer for nu. For at starte denne forandring, som Fikret og hans indadvendte assistent forsøger at forhindre, skal leoparden flyttes til en anden zoologisk have.

Afvigende fra leopardens triste skæbne afslører filmen den følelsesmæssige verden af ​​mennesker, der er i en skæbnesvanger forening med den.

Instruktør Emre Kayis

Instruktøren Emre Kayis har selv sagt om filmen: “Selvom ‘Anatolian Leopard’ på mange måder er trist og meget melankolsk, har den alligevel masser af humor. Det har været min intention at fremstille figurer fra regeringen som undertrykkere af naive sjæle gennem deadpan og sjove karikaturer, men på samme tid fortælle om alt det absurde, der foregår i det tyrkiske samfund lige nu.”

Emre Kayis blev født i 1984. Efter at have studeret jura blev han optaget på London Film School. Hendes afgangsfilm “Translator” blev vist på over to hundrede festivaler, herunder Sarajevo, Palm Springs og Montreal, blev tildelt seksten priser og blev nomineret til bedste kortfilm ved den 28. European Film Awards. Kayis er også Sarajevo Talents-deltager og medlem af European Film Academy (EFA).

Filmen “Anatolian Leopard” i samarbejde med Nye film fra Tyrkiet og Grand Teatret vises Grand Teatret, Atlas Biograferne i København og Øst for Paradis i Århus fra den 19. august.

Anatolian Leopard,

Genre: Drama
Instruktør og manuskript: Emre Kayis
Producent: Olena Yershova
Medvirkende: Hatice Aslan, Tansu Biçer, Ugur Polat
Spilletid: 01:54
Sprog: tyrkisk
Undertekst: Dansk

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Trods Storbritanniens Rwanda-nederlag giver dansk minister ikke op

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Kunstmaler og jurist Cevdet Kocaman er født i Edirne i Tyrkiet i 1951. Cevdet Kocaman blev uddannet som jurist fra Istanbul juridiske fakultet i 1972 og arbejdede som advokat i Edirne indtil 1975, hvor han blev optaget på «the Advanced Art Department at the Istanbul Academy of Fine Arts» . I Danmark studerede Cevdet Kocaman på Den danske design skole (Skolen for brugskunst) mellem 1986 og 1990. Cevdet Kocaman har arbejdet som rådgiver i det Tyrkiske Kulturministerium og som Kulturattache ved den Tyrkiske Ambassade i København.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *