Trods Storbritanniens Rwanda-nederlag giver dansk minister ikke op

Selvom Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har tirsdag blokkeret Storbritanniens fly for at sende asylansøgere til Rwanda, har udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek meddelt at Danmark vil ikke komme ud for samme problemer. 

Foto: ft.dk, Anders Hviid

Danturk.com

KØBENHAVN – Den britiske regerings plan om at sende asylansøgere til Rwanda, indtil deres ansøgninger er afsluttet, er blevet blokeret af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Et fly med asylansøgere fra Storbritannien er blevet aflyst efter indsigelser fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Menneskerettighedsdomstolen undersøgte ansøgningen fra en af ​​de syv personer, som var planlagt til at blive taget med fly, og besluttede, at denne person ikke kunne sendes til Rwanda.

Efter Menneskerettighedsdomstolens afgørelse fra det britiske indenrigsministerium blev det første fly, der var planlagt til tirsdag aften, aflyst i sidste øjeblik.

Flyet, som var planlagt til at lette tirsdag aften fra en militærbase i Wiltshire kl. 22.30 lokal tid, med kurs mod Rwanda blev aflyst efter retsafgørelsen i Strasbourg, og alle passagerer om bord blev sat af.

Kaare Dybvad Bek: Danmark vil ikke komme ud for samme problemer

Selvom Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har tirsdag blokkeret Storbritanniens fly for at sende asylansøgere til Rwanda, har udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek meddelt at Danmark vil ikke komme ud for samme problemer.

“Jeg kan ikke vurdere, præcis hvad briterne har gjort, men deres tilgang har været helt anderledes end vores, og derfor mener jeg ikke, at det her er et problem for Danmark,” siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek til TV2.

I følge TV2, at regeringen naturligvis vil sikre, at alle internationale konventioner bliver overholdt, lyder det fra Kaare Dybvad Bek.

LÆS:  Performance med Deniz Eroglu i Ishøj By Center

Ifølge TV2 mener Kaare Dybvad Bek, at Danmark ikke vil komme ud for samme problemer. Han mener nemlig, at briterne har forsøgt at sende asylansøgerne afsted, inden det juridiske var på plads.

”For os har det været vigtigt at lave forarbejdet først. Briterne har en anden tilgang,” siger han til TV2.

“Vi arbejder sammen med Rwanda for at sikre, at vi kan lave en løsning, hvor vi skaber et mere retfærdigt asylsystem, hvor folk behandles ordentligt. Det er hele præmissen, og vi forventer at komme i mål med det,” tilføjer han til TV2.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *