Tyrkiet fik sin første sejr i Nations League

Kerem Aktürkoğlu stod for alle tre mål for det tyrkiske hold og nåede sit 9. mål i landsholdstrøjen.

Af Danturk.com

I UEFA Nations League B, gruppe 4, vandt Tyrkiet 3-1 over Island i 2. spillerunde og sikrede sig dermed deres første sejr i gruppen.

I kampen på Gürsel Aksel Stadion bragte Tyrkiet sig foran allerede i det 2. minut med et mål af Kerem Aktürkoglu, men i det 37. minut kunne de ikke forhindre et udligningsmål fra Victor Palsson.

Efter en 1-1 første halvleg scorede Tyrkiet yderligere to mål ved Kerem Aktürkoglu i det 52. og 88. minut og vandt kampen 3-1.

Tyrkiet, der spillede 0-0 mod Wales i deres første kamp, fik deres første sejr i gruppen og øgede deres pointtal til 4 efter sejren over Island.

Dette var det 14. møde mellem Tyrkiet og Island, hvor Tyrkiet nu har tre sejre mod deres modstander. Det tyrkiske hold har også oplevet tre uafgjorte og otte nederlag mod Island.

Alle tre sejre mod Island er blevet sikret på hjemmebane i Tyrkiet. Tidligere har Tyrkiet vundet 5-0 i EM-kvalifikationen i 1996 i Istanbul og 1-0 i EM-kvalifikationen i 2016 i Konya.

Kerem Aktürkoglu stod for alle tre mål for det tyrkiske hold. Foto: AA

Kerem scorer sit 9. mål for landsholdet
Kerem Aktürkoglu, der tidligere har scoret mod Georgien, Letland, Armenien, Montenegro, Gibraltar og Norge, nåede sit 9. mål i landsholdstrøjen med målene mod Island.

Kerem scorede også det hurtigste mål for Tyrkiet i UEFA Nations League. Målet var det næsthurtigste mål scoret af det tyrkiske hold under Vincenzo Montella.

Kerem Aktürkoglu, der lavede sit første hattrick for Galatasaray den 17. april 2021 mod Göztepe, scorede også et hattrick mod Island på samme stadion. Dette var Kerems fjerde hattrick i hans karriere.

LÆS:  Sverige træder officielt ind i Nato ved ceremoni i Washington
Arda Güler spiller som Central offensiv midtbanespiller (COM) for Real Madrid. Foto: AA

Assists fra Umut, Eren og Arda
Umut Nayir og Eren Elmali, som fik deres første start under Vincenzo Montella, afsluttede kampen med hver sin assist. Arda Güler assisterede det sidste mål.

I det 58. minut blev et mål fra Kerem Aktürkoğlu annulleret på grund af offside efter en VAR-gennemgang, selvom måltavlen kort viste et mål.

Før anden halvleg gik to unge fans ind på banen og nåede hen til Arda Güler og Abdülkerim Bardakcı. Den ene fik taget et billede med Abdülkerim, før begge fans blev ført ud af banen.

Landstræner Vincenzo Montella sagde efter kampen: “Generelt kan jeg sige, at vi leverede en tilfredsstillende præstation.”

Montella nævnte også på pressemødet efter kampen, at den tre-back formation, de brugte mod Wales, ikke var en defensiv opstilling, og at man kan spille med tre bag for at være mere offensiv.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud.

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.